Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Curs de calificare EDUCATOR SPECIALIZAT – Autorizat ANC

noiembrie 15, 2021 5:00 pm februarie 1, 2022 10:00 pm

Curs de calificare EDUCATOR SPECIALIZAT – Autorizat ANC

Pe data de 15 noiembrie începem un curs nou, un program complet de calificare pentru profesia de Educator Specializat! Programul complet cu o durată de 1080 ore (aproximativ 30 de săptămâni)

Persoanele care pot aduce o adeverință că au experiența în lucru cu copii, că își desfășoară sau și-au desfășurat activitatea în unități școlare, sociale sau centre de copii, beneficiază, conform legii de  înjumătățirea  numărului de ore de calificare, așa că ne vom adresa în prima noastră grupa doar celor care au acest tip de experiență și cursul va dura doar 540 ore, respectiv 15 săptămâni (durata completă fiind de 1080 de ore, respectiv, 30 săptămâni)

Acest curs este de Calificare și se adreseaza profesioniștilor care doresc să obțină experiență în lucrul cu copiii și care doresc să certifice și să dezvolte anumite competențe specifice legate de activitățile regăsite în sectorul serviciilor de educație și de protecţie a copilului.

În activitatea sa, educatorul specializat stimulează menţinerea relaţiei părinte-copil, valorizând rolul părinţilor în creşterea şi îngrijirea copilului lor. 
Educatorul specializat desfășoară în principal următoarele activități:
- Susținerea dezvoltării limbajului copilului
- Crearea contextului cotidian de stabilitate emoțională a copilului
- Acordarea îngrijirilor necesare copilului
- Realizarea educației specializate a copilului
- Susținerea integrării copilului în viața socială
- Asigurarea menținerii relațiilor cu familia copilului
- Menținerea integrității și siguranței beneficiarilor
- Planificarea activităților de îngrijire și educație.

 

Educatorul specializat își desășoară activitatea în centrele de zi pentru copii, centrele de recuperare/reabilitare de copii, furnizori de servicii școlare private tip after-school sau grădinițe/creșe (de stat sau particulare), în școli, în organizații și/sau instituții specializate pentru educația copiilor. 

        Principalul obiectiv al acestui curs este de a consolida etapele de lucru cu copilul atipic, sau aflat în situații atipice și de a stabili principiile unui plan de intervenție centrat pe nevoile, vulnerabilitățile și personalitatea copilului.

        Cursul are o durata de 540 de ore, din care 180 sunt repartizate pentru partea teoretica și 360 de ore sunt alocate activităților practice. Seminariile teoretice se vor desfășura online și  sunt eșalonate în general în zilele de weekend pe o perioadă de 15 săptămâni și partea practica va consta în diverse proiecte educaționale și teme de studiu care vor fi elaborate în funcție de disponibilitatea cursanților, pe parcursul programului de studiu, în centre de copii, grădinițe de stat și/sau private, în funcție de locul în care cursantul își desfășoară activitatea profesională.

De exemplu, pentru cei din Bucuresti, Firma de formare a încheiat un parteneriat de practică cu un  Centru pentru Copii situat în cartierul Berceni din București, la cca 5 minute distanță de stația de metrou Dimitrie Leonida.

        La finalul cursului vom organiza un examen care constă în două probe: cea teoretică (un test) și o probă practică – un plan de intervenție destinat atingerii obiectivelor educaționale în cazul unui copil atipic.

        Costul cursului este de 1500 lei, dar pentru grupa din noiembrie vom acorda o reducere de 300 lei. Așadar cursul costa 1200 lei. Plata se va efectua în rate, una la început de curs și restul pe parcurs, până la examen.

      

        Pentru înscriere avem nevoie de copii ale următoarelor documente: 

Carte de identitate

Certificat de naștere

Certificat de căsătorie (dacă e cazul)

Diploma de studii medii

Puteți trimite aceste acte după realizarea înscrierii în pagină. Detalii suplimentare la 0742483333 sau pe office@alexaevent.ro

Detalii

Începe:
noiembrie 15, 2021 @ 5:00 pm
Se termină:
februarie 1, 2022 @ 10:00 pm
Cost:
1200 Lei
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
, , , , , , ,
Site web:
www.alexaevent.ro

Organizator

Fără titlu

Fără titlu