Seminar ONLINE cu dr. Edith Kadar. Până nu înțelegi relațiile, nu te înțelegi pe tine!

Rezervarea fermă se face în baza plății integrale în avans. Apasă butonul de Adaugă în coș, iar ulterior mergi la coș și finalizezează comanda. Poți alege plata cu cardul sau prin transfer bancar. Alegerea plății cu cardul te va duce către pagina de euplatesc.ro, iar cea de transfer bancar îți va transmite pe e-mail detaliile bancare și numărul comenzii. 

300.00 lei

Evenimentul va avea loc în:

(ora locală)

  • 00Zile
  • 00Ore
  • 00Minute
  • 00Secunde

Descriere

Seminar ONLINE ”Până nu înțelegi relațiile, nu te înțelegi pe tine!”

cu dr Edith Elisabeta Kadar

 

Atenție! Acesta atelier va fi sub formă de transmisie LIVE din cadrul atelierului ce are loc în București

Când ne întâlnim?
10-11 Decembrie 2022
10.00-18.30

Pauză de masă 1h30 min, plus 2 pauze a câte 20 de minute

Investiție
Online – 300 lei – transmisie live pe din București pe ZOOM

Știu, despre relații se tot vorbește, este un subiect frecvent abordat. E la modă să vorbim despre relații; știm totul în teorie, dar practica ne cam omoară, cum s-ar zice. Când vorbim despre acest subiect, avem tendința să ne gândim strict la relația de cuplu. „A, eu nu am nicio relație în acest moment”, am auzit des atunci când aduceam în discuție tema. O relație apare atunci când între două părți se stabilește o legătură, o conexiune, apare o interacțiune.

Noi putem avea relație cu partenerul de viață, dar avem, mai întâi, o relație cu părinții noștri, cu bunicii, cu celelalte rude din familie. Apoi avem relații de diferite tipuri în școală, la facultate, la serviciu, cu vecinii. Orice conexiune pe care o stabilim cu altcineva sau altceva se numește relație. Putem fi într-o relație cu mâncarea, cu dieta pe care o ținem; avem relații cu boala sau cu sănătatea, și toate acestea pentru că acordăm multă atenție, timp și energie celeilalte părți. De aceea, vezi tu, relațiile nu se referă strict la parteneri. Acelea sunt relații de parteneriat, de iubire, de respect sau de indiferență. Există relații tensionate, relații relaxate, relații de colaborare sau de rivalitate. Există relații pe termen lung sau scurt; relații condiționate sau necondiționate. Atunci când suntem deschiși la minte și acceptăm părerea și variantele altora, relațiile sunt elastice, se adaptează și se mulează în fiecare moment după cele două părți implicate. Când mintea și mentalitățile sunt rigide, bătute în cuie, când fiecare își susține părerea și consideră că ceilalți nu știu nimic și că nu pot avea dreptate, că lumea nu poate fi decât așa cum știu ei că trebuie să fie, relațiile nu pot fi decât rigide, tensionate, toxice, îndrate într-un pătrățel numit dogmă. Fiecare om își are relațiile după chipul și asemănarea sa. Indiferent că este vorba despre relații de familie (părinți, frați, neam), de cuplu, cu copiii, cu colegii sau oricine altcineva, relațiile sunt exact așa cum este omul.

Cu alte cuvinte „arată-mi relațiile pe care le stabilești, ca să-ți spun cine ești”, ar fi zicala (adaptată) care exprimă cel mai corect adevărul în acest domeniu. Un om plin de ranchiună, de ură, intoleranță și de judecăți, nu va putea stabili relații de iubire, pline de bunătate și toleranță, oricât de mult s-ar bate cu pumnii-n piept. Un om plin de frici va atrage oameni plini de frici care să întrețină sau să amplifice acea trăire, nu să o liniștească. Un om rău și critic cu el însuși, care nu poate vedea nimic frumos sau de valoare în el, va atrage oameni care îl vor critica și care nu vor spune nimic frumos despre el. Cum ar putea cineva să dea într-o relație altceva decât este el sau celălalt? De aceea, relațiile, indiferent de natura lor, sunt o oglindă fidelă a ce este cu adevărat omul (și nu ce spune că este!). Relațiile sunt oglinzi fidele ale ce și cine suntem în acel moment. Dacă ne schimbăm, la fel se vor shimba și relațiile. Dacă unul se schimbă și celălalt nu, relația se rupe pentru a face loc altcuiva, la noul nivel. Dacă așteptăm ca celălalt să se schimbe, putem aștepta mult și bine; celălalt e schimbat cu alții, dar cu noi nu poate fi decât așa cum suntem noi. Știu, nu este ușor să ieșim din confortul și rutina de a da vina pe ceilalți, însă doar cei care cu adevărat se schimbă vor avea parte de relații schimbate, ajustate, îmbunătățite.

De aceea, dacă luăm la rând toate relațiile pe care le avem, le privim cu obiectivitate și le analizăm la rece, vom putea avea o imagine clară a ce și cine suntem cu adevărat, chiar dacă asta ar însemna că tot ce știam despre noi se năruiește. Doar cei curajoși vor renunța la iluzie, la minciună, își vor sufleca mânecile și o vor lua de la zero, construind ceva nou, bazat pe adevăr. Până nu îți înțelegi relațiile, de ce ai atras acei oameni și nu alții, nu te poți înțelege pe tine și de ce ai viața pe care o ai. Orice așteptare ca altcineva să se schimbe sau să te facă fericit este irosire de timp, energie și viață, și se va traduce prin pagube materiale, sărăciri și lipsuri de toate felurile: de bani, sănătate, etc. Relațiile cu alții reflectă exact relația pe care o ai cu tine. Fă pace cu tine, iartă-te și începe să te iubești, iar atunci toate relațiile tale se vor schimba în bine, atât cele cu oamenii, cât și cele cu banii, sănătatea, munca și viața.

Despre cum recunoaștem calitatea relațiilor în viață, cum să acceptăm că putem fi mai mult decât ni s-a spus că suntem și cum să avem curajul de a schimba ceva la noi, sunt doar câteva dintre subiectele pe care le voi aborda în cadrul c atelierului (din 10-11.12) care vor avea loc în București și transmis live pe zoom!