Relația părinte-adolescent. Capcane și soluții psihonumerologice

Investitie: 99lei (TVA inclus) – achiziția fermă se face în baza plății în avans. Pentru a face achiziția, te rugăm să apeși butonul de ADAUGĂ ÎN COȘ,  iar ulterior VEZI COȘ și să finalizezi comanda completând datele tale. NECESITĂ să îți faci cont pentru a comanda și accesa înregistrarea! Poți alege plata cu cardul sau prin transfer bancar direct. Alegerea plății cu cardul te va duce către pagina euplatesc.ro, iar cea de transfer bancar îți va transmite pe e-mail detaliile bancare și numărul comenzii. Odată finalizată achiziția și confirmarea plății, cursul îl veți regăsi în secțiune Cursuri din Contul meu.

lei99.00

Evenimentul va avea loc în:

(ora locală)

  • 00Zile
  • 00Ore
  • 00Minute
  • 00Secunde

Descriere

Nu te certa cu firea adolescentului tău! Învață să te raportezi corect la cerințele acestei etape provocatoare și să lucrezi cu potențialul său, ca să îi ceri ce îți poate da!

 

Tu construiești relația cu adolescentul tău atât pe baza a ceea ce aveți în comun (momente și situații în care pare că vă înțelegeți din priviri și nu aveți nevoie de explicații multe), cât și pe baza a ceea ce aveți diferit, la care trebuie să faci un efort, pentru că lucrurile nu merg de la sine. Aceste diferențe sunt mici capcane doar dacă nu le cunoști. Dacă le-ai înțeles mecanismul de funcționare, ele sunt chiar soluții la reconectarea cu adolescentul tău.

Dacă investești timp, bani și energie să dezvolți în el abilități pe care nu le are nativ, rezultatul va fi că își va irosi potențialul. Pentru că timpul e scurt.

De aceea, nu te certa cu firea adolescentului tău! Ai nevoie doar să înveți să lucrezi cu potențialul său, ca să îi ceri ce îți poate da. În plus, pentru a fi părintele de care adolescentul tău are nevoie, este esențial să te raportezi corect la cerințele acestei etape dificile.

Tu, părintele, ești sursa de echilibru a fiului/fiicei tale. Până la această vârstă a lui, prin comportamentul tău zilnic, conștientizat sau nu, prin alegerile pe care le-ai făcut pentru el, tu i-ai transferat valori, credințe, emoții, șabloane atitudinale și comportamentale. Exact pe această temelie el își va ridica în curând propria viață. Cum te asiguri că i-ai oferit o bază stabilă și nu fisurată? Și cum repari dacă găsești crăpături?
Ca prim pas, verifică dacă ceea ce i-ai oferit până acum a fost conform nevoilor lui de dezvoltare și potențialului său nativ și nu a venit din dorințele, frustrările, fricile și nevoile tale.

Apoi, zi de zi, observă-ți adolescentul. Vei vedea cum clocotește în el un conflict interior care îl macină: cum să te asculte în continuare și cum să se răzvrătească, pentru a-și găsi propria voce. Sigur vei vedea cum rezolvă el dilema: sfidându-te și, în același timp, copiindu-ți comportamentul.

Informațiile din acest webinar au scopul de a te ajuta să conștientizezi cum poți juca mai eficient rolul de părinte. Nu uita: toate obiceiurile se învaţă în familie.

Adriana Nicolae

Licențiată în litere și psihologie, cu studii aprofundate de marketing și integrare europeană la Academia de Studii Economice, Adriana este jurnalist, editor și autor de carteconsilier și trainer numerolog – președinte și membru fondator al Asociației Numerologilor din România.

Formarea sa profesională implică și analiză tranzacțională, consiliere creștină și gândire pedagogică strategică, un program parcurs sub îndrumarea profesorului Florian Colceag.

Editarea, în 2009, a cărții „Viața care ne trăiește” și întâlnirea cu numerele, în 2010, în cadrul primului curs de numerologie al lui Anatol Basarab, i-au schimbat profund viața. Semnează, alături de Anatol Basarab, volumul „Anul devenirii tale”.

Adriana este implicată în proiecte editoriale și educaționale menite să faciliteze oamenilor conștientizarea și adaptarea la complexitatea lumii în care trăim.