Descriere
Când ne întâlnim
31 Mai 2022
18.30-20.30
Unde ne întâlnim?
ONLINE, Platforma ZOOM
Fie că ești angajat sau deții un business al tău, probabil cunoști deja tehnici clasice de oferire de feedback constructiv atunci când vrei să schimbi un comportament sau un rezultat.
Întrebarea este:
Te-ai pus vreodată în pielea celuilalt, cum este pentru el să audă cuvintele tale?
Sunt cuvinte care sună bine, dar ascund nemulțumire, critică sau învinovățire?
Cât de autentic și sincer ești folosind respectivele tehnici și cuvinte, și ce impact îți dorești să aibă asupra celui care le primește?
Atelierul De la feedback dureros…la apropiere și creștere îți propune o nouă abordare a felului în care te adresezi colegilor sau colaboratorilor tăi, astfel încât mesajul tău nu doar că va fi lipsit de orice critică, ci va fi și autentic, transparent, direct și fără complimentele menite să compenseze pentru partea mai puțin plăcută pe care dorești să o transmiți. Astfel încât celălalt să-l poată primi cu deschidere și curiozitate. În spiritul creșterii, al învățării și al apropierii în relațiile profesionale.
Cum?
Pe termen scurt, feedback-ul „constructiv” oferit după metodele clasice poate da anumite rezultate. Însă, pentru cei care vor mai mult, Comunicarea Empatică îi poate duce la un nivel mai profund al relațiilor cu colegii, angajații, colaboratorii și chiar clienții cu care interacționează.
În cadrul atelierului vei descoperi:
– un model de cooperare bazat pe 4 pași care te ajută să te faci auzit și înțeles
– cele 2 cuvinte la care se rezumă întreaga noastră comunicare
– diferența dintre:
- aprecieri și complimente
- observație și evaluare
- emoție și gând
- nevoie și strategie
– cum să formulezi cerințe clare și specifice, fără să impui ordine și revendicări
– valoarea intenției în comunicare
Cum știi că este pentru tine? Simplu, verifică dacă te regăsești în minim una dintre situațiile următoare:
– Ai observat că feedback-urile pe care le oferi sunt primite cu rezistență, ostilitate, atac, ochi dați peste cap sau cu acea tăcere specifică celui care nu este de acord cu ce aude, dar se abține de la replică și se supune fiindcă nu are încotro.
– Dorești să-ți crești performanța echipei pe termen lung, cultivând o relație bazată pe încredere, onestitate, autenticitate și deschidere.
– Preferi să „taci și să înghiți” în loc să spui ce te deranjează.
– Vrei să înveți să-ți comunici nemulțumirile în mod specific, autentic și fără „perdea”, dar în același timp fără să critici sau să acuzi.
– Îți dorești să afli o informație cu potențial de îmbunătățire a felului în care comunici în general, nu doar în cadrul profesional.
Cum se va desfășura webinarul?
Webinarul include o parte teoretică și una practică, cu implicare directă din partea participanților și o pauză de 10 minute între cele două sesiuni.
Cine susține?
Ștefana Forgaciu, formator acreditat și facilitator de spații de (auto)cunoaștere, creștere și educare folosind Comunicarea Nonviolentă ca instrument principal.
Prin evenimentele, atelierele și grupele de practică pe care le facilitează, Ștefana își propune să aducă în atenția publicului larg această cale de interacțiune și manifestare, ca o soluție cu o vastă aplicabilitate în fiecare zonă a vieții noastre, cu potențialul de a transforma relațiile noastre cu ceilalți în sursă de armonie, creștere și hrană pentru suflet.
Pe cine ajutăm?
Asociația Claudia Încă o Șansă – Este o organizatie non-profit, nou înființată, constituită din nevoia de a veni în sprijinul comunității. Asociația are drept scop protejarea mediului înconjurător, apărarea drepturilor animalelor și stoparea cruzimii față de acestea și de asemenea un scop educativ, social, umanitar, economic și de reprezentare în raport cu autoritațile, cu organizații non guvernamentale, cu agenți economici, cu terți.
Cel mai mare și mai important proiect al nostru este Campania de sterilizare gratuită pentru câini și pisici cu sau fără stăpân din Piatra-Neamț și din împrejurimi. Până astăzi au beneficiat de această campanie un număr de 800 de animale, iar costul se ridică la 61.000 de lei. Sperăm să încheiem anul cu peste 1.000 de sterilizări.
Un alt proiect de anvergură este „O zi în adăpost“. În fiecare duminică, de mai bine de un an, mergem, cumpărăm alimentele și hrănim câinii din adăpostul public din Piatra-Neamț. Ne bucurăm să constatăm că implicarea noastră dă roade, că se văd schimbări frumoase, cățeii sunt tratați mai bine, acum mănâncă din castroane și au o porție mai mare.
Un proiect social este „O masă caldă unui bătrân“. Avem în grijă câțiva bătrâni singuri, bolnavi, ce locuiesc în case fără curent electric, care au nevoie de ajutor. O dată pe săptămână îi vizităm și le asigurăm hrana și produse de igienă precum și hrană pentru animăluțele pe care le au.
Program
18.30-20.30
Donație minimă
90 lei/20 euro ( persoanele care se află într-o situație financiară specială și doresc să participe, sunt rugate să transmită un mesaj cu detalii pe office@alexaevent.ro)
Aveți în vedere contul primit la achiziție! NU faceți donațiile în contul Alexa Event!