Seminar Online. Îmbrățișează misterul și descoperă-ți abilitățile de detectiv.

Rezervarea fermă se face în baza plății în avans. Pentru a face înscrierea, te rugăm să alegi tipul de participare, și să apeși butonul de Adaugă în coș, iar ulterior să mergi la coș și să finalizezi comanda. Poți alege plata cu cardul sau prin transfer bancar. Alegerea plății cu cardul te va duce către pagina de euplatesc.ro, iar cea de transfer bancar îți va transmite pe e-mail detaliile bancare și numărul comenzii.

150.00 lei

Evenimentul va avea loc în:

(ora locală)

  • 00Zile
  • 00Ore
  • 00Minute
  • 00Secunde

Descriere

Seminar Online. Îmbrățișează misterul și descoperă-ți abilitățile de detectiv

Căutarea informatiei cu pricepere este secretul succesului în era digitală. Informația corectă face diferența!

Se oferă acces timp de 3 zile la înregistrare pentru a putea fi reluată informația!

Când ne întâlnim?
23 Noiembrie 2023
19.00-22.30, cu 20 minute pauză
Unde ne întâlnim?
ONLINE, Platforma ZOOM

Beneficiile participării la acest workshop sunt:

  • Dezvoltarea abilităților practice de colectare a informațiilor din surse dechise.
  • Obținerea unor instrumente utile pentru verificarea și completarea informațiilor referitoare la persoane fizice și juridice.
  • Învățarea modului de accesare a informațiilor din baze de date cu acces liber sau parțial restricționat, conținutul profilurilor de pe rețelele sociale și alte urme lăsate pe internet.
  • Oportunitatea de a lua decizii mai asumate și conștiente, cu mai puțin timp și costuri implicite.
  • Actualizarea cunoștințelor cu cele mai noi apariții în domeniul colectării, extragerii și prelucrării datelor de pe internet.

Aceste beneficii vizează dezvoltarea unor abilități utile pentru gestionarea și interpretarea informațiilor din mediul digital.

În viață toți lăsăm urme, inclusiv digitale și toți avem acces liber la ele, important este cine le descoperă mai repede. Totodată, este evident că azi ne confruntăm cu o avalanșă de informații din mediul online.

Pentru a alege informațiile care ne sunt de folos este evident că, în primul rând, ne ascultăm intuiția, sufletul, inima, simțirea. Nu întotdeauna ne auzim însă vocea interioară, sau pur și simplu o ignorăm, ori avem nevoie de o dovadă, de știință, de concret, situație în care ne poate ajuta acest workshop, care dezvoltă abilități practice de culegere a informațiilor din surse dechise. Acestea sunt utile pentru o mai bună cunoaștere a situației prezente, pentru a decide asumat și conștient, într-un timp mai scurt, cu costuri reduse.

 

Deoarece o mare parte din informațiile existente pe internet nu pot fi preluate prin motoarele de căutare, e util să deții instrumente pentru a le accesa țintit.

Workshop-ul oferă instrumente utile pentru verificarea și completarea informațiilor referitoare la persoane fizice (curriculum vitae, statut social, hobby-uri, conduita socială) și juridice (seriozitatea unei firme). În acest scop, vom afla ce fel de informații găsim și putem extrage din:

– baze de date cu acces liber sau parțial restricționat;

– conținutul profilurilor de pe rețelele sociale;

– alte urme lăsate pe internet după fotografie, nume, număr de telefon, adresă de e-mail etc.

Se pune la dispoziție un suport de curs, în format PDF, care cuprinde atât noțiuni teoretice, cât și practice, updatate la cele mai noi apariții în domeniu, referitoare la metode și instrumente de colectare și prelucrare a datelor din internet. Modul în care fiecare le utilizează este o combinație între cunoaștere, moralitate și intuiție. Succes!

Trainer Daniela Alexe – ofițer de informații (în rezervă)

“Din copilărie mi-am exprimat curiozitatea, căutând răspunsuri la întrebările mele, de la cele simple, până la cele complicate. Această dorință de a descoperi ce se află dincolo de aparențe m-a condus la studiul psihologiei și sociologiei și la alegerea carierei de ofițer pe frontul nevăzut al informațiilor.

Pe parcurs, am descoperit că cele mai multe informații sunt publice, se află exact sub nasul nostru, dar trebuie să ai „ochelarii potriviți” pentru a le vedea. Pentru a găsi ce ai nevoie și pentru a separa adevărul de minciună, trebuie să știi ce, unde și cum cauți în oceanul de informații disponibil online.

Dorința de perfecționare în domeniu m-a condus la programul american „IntelTechniques Open Source Intelligence”, reușind astfel să adaptez la specificul românesc metodologia de colectare, procesare și analiză a informațiilor din surse deschise (generic spus internet).

Am 25 de ani de activitate în identificarea și prelucrarea datelor, elaborarea de analize pe diverse subiecte. Experiența am dobândit-o atât pe parcursul carierei din sistemul de ordine publică și siguranță națională, cât și în domeniul consultanței și investigațiilor pentru clienți individuali și firme. Sunt detectiv particular certificat și abia aștept să împărtășesc cu voi din practica mea.”