Loading Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Curs ONLINE. Desen cu emisfera dreaptă cu Iudita Pelea

Alege perioada în care poți participa la curs. Cursul durează 4 zile!

24-27 septembrie
1-4 octombrie
15-18 octombrie
29 octombrie – 1 noiembrie

12-15 noiembrie
26-29 noiembrie
10-13 decembrie

Acum poți participa la acest curs online, din confortul casei tale. Tot ce trebuie să faci e să te înscrii, achizitionezi materialele din lista de materiale, să printezi mapa de curs pe care o primești pe email apoi să participi prin skype la curs. Lista de materiale o regăsești la finalul acestui articol!

FĂ-ȚI AUTOPORTRETUL ÎN 4 ZILE 

“Creierul nostru este împărțit în două emisfere: emisfera stângă și emisfera dreaptă. Cercetătorii zilelor noastre știu deja că partea stângă este cea verbală. rațională, gândește secvențional, reducând gândurile noastre la litere, cifre sau cuvinte. Partea dreaptă a creierului este nonverbală, instinctivă. Gândește în modele, imagini, în întreg. Nu înțelege abrevierile, literele, cifrele, cuvintele.” Richard Bergland: The Fabric of Mind

CUM FUNCȚIONEAZĂ

Toate lumea știe să deseneze. Problema e că unii au uitat cum să o facă. Contrar credințelor noastre nu e nevoie de o dexteritate specială pentru a desena. Dacă știi să scrii atunci sigur știi să desenezi. Conform teoriei doamnei Betty Edwards e nevoie de 7 nivele de abilitate ca sa ajungi să desenezi artistic. În decursul cursului încercam să atingem fiecare din aceste nivele pentru a activa starea necesară desenului.

Mă înscriu

PERCEPȚIA

CONTURURILOR

PERCEPȚIA

SPAȚIILOR

PERCEPȚIA

REL DINTRE LINII

PERCEPȚIA

LUMINILOR ȘI A UMBRELOR

PERCEPȚIA

INTREGULUI

ABILITATEA DE A

DESENA DIN AMINTIRE

ABILITATEA DE A

DESENA DIN IMAGINAȚIE

DESPRE ACEST CURS DE DESEN

Ca să putem intra în modul de funcționare subdominant, receptiv adică de ”emisferă dreaptă” ED, este foarte important să-i dăm creierului o sarcină la care emisfera stanga ES, cea verbală, analizatoare să fie pusă în umbră. Pentru cei mai mulți dintre noi gândirea tip ES este cea normală (excepție fiind copii dislexici). Modul ED pare complicat, necunoscut chiar bizar. Creierul avantajează modul de funcționare ES din cauza rolului mare pe care îl are în vorbire.Trebuie să învățăm să gândim în mod opus. Prin exercițiu se poate realiza aceasta, ca la nevoia de a rezolva anumite probleme să ne putem conecta la modul ED, activând astfel unele funcții ale creierului pe care limbajul uneori le blochează. Aparent prin percepția pe care o dezvoltăm în procesul de învățare al desenului putem interveni în modul de percepere al lumii înconjurătoare. Funcția de redactare a creierului este decuplată, astfel noi fiind capabili de a vedea global și mai verosimil. Aceasta experienta uneori poate fi șocantă și tulburătoare. După absolvirea acestui curs de desen, foarte mulți își exprimă convingerea că “lumea a devenit mai bogată”. Modul nou de percepere al lumii este un motiv suficient pentru absolvirea acestui curs.

CE OBȚII ÎN URMA CURSULUI DE DESEN

In cadrul cursului de desen cu emsifera dreapta ne vom ocupa de dezvoltarea primelor cinci abilitati. In decursul celor patru zile vom invata sa desenam portret dupa poza, dar dupa insusirea tehnicilor vom fi capabili sa desenam orice. Exercitiile care sunt accesibile pentru toata lumea, servesc pentru doua scopuri.In primul rand invatam sa desenam, dar desenul este un mijloc, nu un scop.Iti vei creste semnificativ tehnica de desen in aceste patru zile, vei invata sa desenezi portret, dar asta este doar un subprodus. Emisfera noastra stanga functioneaza la o capacitate de 4000 de biti, iar cea dreapta la 11 milioane de biti. Scopul principal este sa-ti exploatezi posibilitatile emisferei cerebrale drepte,posibilitati care sunt limitate de lumea noastra rationala,sa redescoperi si sa-ti traiesti creativitatea, intuitia,puterea creativa. Prin toate acestea vei reusi sa-ti imbunatatesti, imbogatesti diferite domenii ale vietii tale.

DESPRE IUDITA

Mi-am găsit vocația după ce am absolvit în anul 2008 un curs de Desen cu Emisfera Dreaptă în Ungaria. În anul 2011 am adus în premieră Cursul de Desen cu Emisfera Dreaptă în România. De atunci reușesc să împărtășesc magia cu toți cursanții mei. Îmi place să pictez, să fac orice lucru într-un mode creativ, să lucrez în grădină sau să citesc. Am convingerea că niciodata nu e prea târziu pentru o schimbare.

Mă înscriu

De obicei, cursul durează 5-6 ore pe zi, iar fiind online Iudita se adaptează la programul cursanților.
Pentru participare la curs este nevoie să achizitionați următoarele materiale.

1.Creioane B 3 pana la B8 , 2 bucăți
https://www.profiart.ro/creion-de-schita-koh-i-noor-seria-1…

2.Radieră și o radiera plastică
https://www.profiart.ro/radiera-din-vinyl-faber-castell-708…
https://www.profiart.ro/guma-plastica-gri-faber-castell-127…
3.Ascuțitoare și cutter pentru ascuțit creioane
https://www.profiart.ro/ascutitoare-staedtler-783.html…
https://www.profiart.ro/cutter-aluminiu-transotype-17521-42…
4.15 coli de hârtie Xerox
5.Bloc de desen de minim 160g/m A4
https://www.profiart.ro/bloc-canson-toucan-459.html…
6.O oglindă mică
7.. Riglă de 30 cm
https://www.profiart.ro/rigla-plastic-grafotec-fara-5873.ht…
8. Șervețele cosmetice ( cele în cutie, subțiri)
Linkurile din listă sunt cu titlu ilustrativ. Ele se pot achiziționa de la orice papetărie.

În afară de aceste materiale va fi nevoie să tipăriți la imprimantă materialele pentru curs, alb negru și o poză cu portretul dv. Portetul trebuie să fie o poza tip buletin și să aibă mărimea minimă de 1mb. Ea se va trimite pe mail la adresa iudita.pelea@gmail.com ca sa fie prelucrată si o voi returna tot pe mail. Cursul de desfasoara pe Skype pe laptop și schimbul de poze in timpul cursului se face pe messengerul de la Facebook.  Costul este 150 de euro și se poate achita în ING, Revolut sau PayPal. După achitare veți primi un PDF cu mapa pe care este nevoie să o printați.