Curs de calificare EDUCATOR SPECIALIZAT Septembrie 2022

Contul de plată ce îl veți primi este al firmei cu care colaborăm pentru acest curs! Vă rugăm după efectuarea plății să trimiteți dovada pe office@alexaevent.ro. Grupa aceasta se va ține din momentul în care există minim 15 participanți. Dacă sunteți din alt oraș, partea practică se va desfășura într-o locație găsită de dvs! Pe București există colaborator, și vă putem ajuta noi.

1,200.00 lei1,500.00 lei

Evenimentul va avea loc în:

(ora locală)

  • 00Zile
  • 00Ore
  • 00Minute
  • 00Secunde

Descriere

Pe data de 3 Septembrie 2022 vom incepe cursul pentru o noua grupa de Calificare in profesia Educator Specializat.  

Cursul are un program complet autorizat la ANC pentru o perioada de 1080 de ore. Pe baza experientei dvs. puteti beneficia de reducerea la 1/2 a numarului de ore, daca faceti dovada ca ati fost implicata in activitati de lucru direct cu copiii. (adeverinte voluntariat, cursuri specifice, etc.)

Partea de teorie se va face online pe ZOOM, partea practică se va face în orașul în care locuiți!

Acest curs este de Calificare și se adresează profesioniștilor care doresc să obțină experiență în lucrul cu copiii și care doresc să certifice și să dezvolte anumite competente specifice legate de activitățile regăsite în sectorul serviciilor de educație şi de protecţie a copilului.

Educatorul specializat își desfășoară activitatea în centrele de zi pentru copii, centrele de recuperare/reabilitare de copii, furnizori de servicii școlare private tip after-school sau grădinițe/creșe (de stat sau particulare), în școli, în organizații și/sau instituții specializate pentru educația copiilor.

Principalul obiectiv al acestui curs este de a consolida etapele de lucru cu copilul atipic, sau aflat în situații atipice și de a stabili principiile unui plan de intervenție centrat pe nevoile, vulnerabilitățile și personalitatea copilului.

Cursul are o durata de 540 de ore, din care 180 sunt repartizate pentru partea teoretica si 360 de ore sunt alocate activiăților practice. Seminariile teoretice se vor desfasura online și sunt eșalonate în general în zilele de weekend pe o perioada de 15 săptămâni și partea practică va consta în diverse proiecte educaționale și teme de studiu care vor fi elaborate în funcție de disponibilitatea cursanților, pe parcursul programului de studiu, în centre de copii, grădinițe de stat și/sau private, în funcție de locul în care cursantul își desfășoară activitatea profesională.

În activitatea sa, educatorul specializat stimulează menţinerea relaţiei părinte-copil, valorizând rolul părinţilor în creşterea şi îngrijirea copilului lor.
Educatorul specializat desfășoară în principal următoarele activități:

Susținerea dezvoltării limbajului copilului

Crearea contextului cotidian de stabilitate emoțională a copilului

Acordarea îngrijirilor necesare copilului

Realizarea educației specializate a copilului

Susținerea integrării copilului în viața socială

Asigurarea menținerii relațiilor cu familia copilului

Menținerea integrității și siguranței beneficiarilor

Planificarea activităților de îngrijire și educație.

Educatorul specializat își desășoară activitatea în centrele de zi pentru copii, centrele de recuperare/reabilitare de copii, furnizori de servicii școlare private tip after-school sau grădinițe/creșe (de stat sau particulare), în școli, în organizații și/sau instituții specializate pentru educația copiilor. 

Principalul obiectiv al acestui curs este de a consolida etapele de lucru cu copilul atipic, sau aflat în situații atipice și de a stabili principiile unui plan de intervenție centrat pe nevoile, vulnerabilitățile și personalitatea copilului.

Cursul are o durata de 540 de ore, din care 180 sunt repartizate pentru partea teoretica și 360 de ore sunt alocate activităților practice. Seminariile teoretice se vor desfășura online și  sunt eșalonate în general în zilele de weekend pe o perioadă de 15 săptămâni și partea practica va consta în diverse proiecte educaționale și teme de studiu care vor fi elaborate în funcție de disponibilitatea cursanților, pe parcursul programului de studiu, în centre de copii, grădinițe de stat și/sau private, în funcție de locul în care cursantul își desfășoară activitatea profesională.

De exemplu, pentru cei din Bucuresti, Firma de formare a încheiat un parteneriat de practică cu un  Centru pentru Copii situat în cartierul Berceni din București, la cca 5 minute distanță de stația de metrou Dimitrie Leonida.

La finalul cursului vom organiza un examen care constă în două probe: cea teoretică (un test) și o probă practică – un plan de intervenție destinat atingerii obiectivelor educaționale în cazul unui copil atipic.

Dupa ce trimiteti actele va vom trimite informatii suplimentare si link-ul de Zoom pe care vom lucra. Veti primi de asemenea si contract de formare si formular GDPR, pe care le veti completa, semna, scana(fotografia) si trimite pe aceasta adresa de mail.
Recomandare: Va rugam sa salvati pe computer/tableta/telefon aplicatia ZOOM, varianta GRATUITA, pentru a putea intra mai usor la curs.

Pentru înscriere avem nevoie de copii ale următoarelor documente:

Carte de identitate

Certificat de naștere

Certificat de căsătorie (dacă e cazul)

Diploma de studii medii

Puteți trimite aceste acte după realizarea înscrierii în pagină. Detalii suplimentare la 0742483333 sau pe office@alexaevent.ro

Informații suplimentare

Tip participare curs

540 ore, 1080 ore