Curs de calificare EDUCATOR SPECIALIZAT Aprilie 2023

Contul de plată ce îl veți primi este al firmei cu care colaborăm pentru acest curs! Vă rugăm după efectuarea plății să trimiteți dovada pe office@alexaevent.ro. Grupa aceasta se va ține din momentul în care există minim 15 participanți. Dacă sunteți din alt oraș, partea practică se va desfășura într-o locație găsită de dvs! Pe București există colaborator, și vă putem ajuta noi.

1,500.00 lei

Evenimentul va avea loc în:

(ora locală)

 • 00Zile
 • 00Ore
 • 00Minute
 • 00Secunde

Descriere

Curs de calificare EDUCATOR SPECIALIZAT

Aprilie 2023

cod COR 531203

Pe data de 22 Aprilie 2023 vom incepe cursul pentru o noua grupa de Calificare in profesia Educator Specializat.  

Cursul are un program complet autorizat la ANC pentru o perioada de 1080 de ore. Acest curs este de Calificare si se adreseaza celor care doresc sa dobandeasca experienta in lucrul cu copiii si care doresc sa certifice si sa dezvolte anumite competente specifice legate de activitatile regasite in sectorul serviciilor de educație şi de protecţie a copilului. Educatorul specializat isi desfasoara activitatea in centrele de zi pentru copii, centrele de recuperare/reabilitare de copii, furnizori de servicii scolare private tip after-school sau gradinite/crese (de stat sau particulare), in scoli, in organizatii si/sau institutii specializate pentru educatia copiilor. Pricipalul obiectiv al acestui curs este de a consolida etapele de lucru cu copilul atipic, sau aflat in situatii atipice si de a stabili principiile unui plan de interventie centrat pe nevoile, vulnerabilitatile si personalitatea copilului. Dintre activitatile pe care le desfasoara educatorul specializat enumeram susţinerea dezvoltarii limbajului copilului, crearea contextului cotidian de stabilitate emotionala a copilului; acordarea ingrijirilor necesare copilului, realizarea educatiei specializate a copilului, sustinerea integrarii copilului in viata sociala; asigurarea mentinerii relatiilor cu familia copilului; mentinerea integritatii si sigurantei beneficiarilor, planificarea activitatii.

Cele 1080 ore de curs vor fi impartite astfel: 1/3 sunt repartizate pentru partea teoretica si 2/3 de ore sunt alocate activitatilor practice. Seminariile teoretice se vor desfasura online si sunt esalonate in zilele de weekend, sau seara, dupa ora 18.00, pe intreaga perioada a cursului si partea practica va consta in diverse proiecte educationale si teme de studiu care vor fi elaborate in functie de disponibilitatea cursantilor, pe parcursul programului. Participantii care desfasoara activitati de lucru direct cu copii vor putea aduce o adeverinta in acest sens care va dovedi ca desfasoara practica la locul lor curent de munca. Cei care nu activeaza in domeniu vor putea efectua partea practica la partenerul nostru, in cadrul unui Centru pentru Copii situat in cartierul Berceni din Bucuresti, la cca 5 minute distanta de statia de metrou Dimitrie Leonida. La finalul cursului vom organiza un examen care consta in doua probe: cea teoretica (un test grila cu 10 intrebari, o singura varianta de raspuns) si o proba practica – un plan de interventie destinat atingerii obiectivelor educationale in cazul unui copil atipic. Va rugam sa luati in considerare faptul ca examenul se va desfasura in Bucuresti, intr-o zi de weekend, la o ora convenabila pentru toti cursantii. Nu dureaza mai mult de o ora, dar prezenta in sala, in fata comisiei este obligatorie, conform legii. Costul cursului este de 1500 lei. Plata se va efectua in rate, una la inceput de curs si restul pe parcurs, pana la examen.

Partea de teorie se va face online pe ZOOM, partea practică se va face în orașul în care locuiți!

Educatorul specializat desfășoară în principal următoarele activități:

 • Susținerea dezvoltării limbajului copilului
 • Crearea contextului cotidian de stabilitate emoțională a copilului
 • Acordarea îngrijirilor necesare copilului
 • Realizarea educației specializate a copilului
 • Susținerea integrării copilului în viața socială
 • Asigurarea menținerii relațiilor cu familia copilului
 • Menținerea integrității și siguranței beneficiarilor
 • Planificarea activităților de îngrijire și educație.

Educatorul specializat își desășoară activitatea în centrele de zi pentru copii, centrele de recuperare/reabilitare de copii, furnizori de servicii școlare private tip after-school sau grădinițe/creșe (de stat sau particulare), în școli, în organizații și/sau instituții specializate pentru educația copiilor. 

Pentru inscriere avem nevoie de copii ale urmatoarelor documente:
• Carte de identitate;
• Certificat de nastere;
• Certificat de casatorie (daca e cazul);
• Diploma de studii medii si orice dovada ca ati lucrat in proiecte educationale, certificate cursuri educația copiilor, adeverinte ca ati desfasurat activitati cu copiii, diploma modul psihopedagogic, adeverinte de voluntariat in centre medicale, sau pentru copii, copii contracte de munca pentru cei care au activat in domeniul educatiei etc. Dupa ce trimiteti actele, va vom trimite informatii suplimentare si link-ul de Zoom pe care vom lucra. Veti primi de asemenea si contract de formare si formular GDPR, pe care le veti completa, semna, scana(fotografia) si trimite pe aceasta adresa de mail.
Recomandare: Va rugam sa salvati pe computer/tableta/telefon aplicatia ZOOM, varianta GRATUITA, pentru a putea intra mai usor la curs.

Puteți trimite aceste acte după realizarea înscrierii în pagină. Detalii suplimentare la 0742483333 sau pe office@alexaevent.ro