Conectarea cu Spațiul Vindecător al Calului – Eveniment caritabil online

        Adevărata conexiune între oameni se face prin trăire și prin emoții, nu doar (sau nu în primul rând) prin intelect. Realitatea zilelor noastre în schimb este alta: ne petrecem mult timp în fața dispozitivelor care ne conectează virtual cu un spațiu abstract, doar aparent personal, în care legătura vie între noi este de fapt pierdută. Tehnologia ne cere prezență mentală și ne simțim confortabil în lumea sterilă, dar sigură, a intelectului. Nu conștientizăm că astfel ne-am deconectat de la energia vitală a emoțiilor. Ne uităm în oglindă, interacționăm cu alți oameni, navigăm prin viață fără să conștientizăm că exista o lume mai profundă, mai bogată, de care ne-am înstrăinat. Lipsa conștientizării trăirii și negarea emoțiilor creează un vid. Deseori percepem acest vid ca plictiseală, anxietate, compulsivitate, foame, dependențe. Există o conexiune mistică între om și cal de la începuturile istoriei umanității. Calul ne-a purtat pe spatele său prin civilizații, războaie și supraviețuire. De la Chiron, faimosul Centaur, la “Horsewhisperer” din vremurile noastre, calul a învățat să ne perceapă și, cumva, “să ne citească”, să ne înțeleagă direct emoțiile si starea reală.

***Participanții vor primi chestionare și matriale scrise înainte de workshop

lei90.00

Evenimentul va avea loc în:

(ora locală)

  • 00Zile
  • 00Ore
  • 00Minute
  • 00Secunde

Descriere

Conectarea cu Spațiul Vindecător al Calului

Eveniment caritabil

ONLINE

 16 Noiembrie 2022, 18.00-21.00

       Prezență maiestoasă, puternică, dar în același timp blândă și empatică a calului ne trezește emoții și trăiri intense ancorându-ne puternic în prezent, liniștind mintea de dialoguri inutile și ne conectează astfel cu sinele nostru autentic. Nu ne putem conecta la alți oameni până nu suntem conectați la noi înșine. Calul, prin natura sa, știe să ne citească starea interioară, oglindindu-ne emoțiile: așa au supraviețuit ca specie. Fiind animale prădate au învățat să citească starea și intențiile prădătorului. Conexiunea cu caii se va transforma într-o meditație binefăcătoare pentru minte suflet și corp. Vei afla despre tine, cum sa te abordezi într-un mod natural, amabil și profund astfel încât anxietățile, stresul și depresia își vor găsi încet calea spre vindecare.

     În această călătorie de suflet, de vindecare te rog să aduci cu tine curiozitate, deschidere la idei și oportunități noi, dorința sinceră de a încerca ceva inedit și desigur un creion/pix 🙂 ca să-ți notezi și să completezi foile de lucru cu tot ce descoperi despre tine pe drum…

   Donație minimă 90 lei – aceasta merge către asociația HorsEmotion.Achiziționați evenimentul pentru a primi detaliile bancare!

Rugăm după ce realizați donația să ne trimiteți pe office@alexaevent.ro dovada.

Program
• Introducere în lumea cailor
• Natura emoțiilor umane
• Meditație mindfulness (arta conștientizării)
• Întâlnire cu trei cai diferiți, astfel fiecare va putea să recunoască, prin oglindire, calul care trezește emoțiile și trăirile cele mai intense. Acestea vor fi notate pe chestionarele specifice acestui exercițiu.
• Meditație de conectare cu energia vindecătoare a calului
• Concluzii & discuții
• Tehnica de meditație scurtă pentru practica de zi cu zi .

Prezentare HorsEmotion

        Asociația HorsEmotion a prins viață prin pasiunea comună a membrilor fondatori pentru cai și copiii. Astfel avem ramura de dresaj natural unde Estella și Cristian Breban se ocupă de reabilitarea psiho-emoțională a cailor abuzați printr-o comunicare cu calul pe limba acestuia.  A doua ramură de activitate se adresează grupurilor vulnerabile, în special copiilor cu dizabilități, Horsemotion fiind singurul centru din partea de vest a țării care oferă acest tip de servicii. Terapia cu ajutorul cailor sau hipoterapia este o metodă de recuperare care folosește calul pentru a ajuta copiii cu diazbilități să-și atingă potențialul maxim.

       Chiar dacă serviciile de terapie și de dresaj naturala au început cu mult timp înainte, asociația s-a înființat în 2013, iar în iarna anului 2014 ne-am mutat în centrul HorsEmotion din Ianova fiindcă ne-am dorit un loc, unde caii să fie tratați cu respect și dragoste, unde să fie pregătiți cu bunătate, calm și know-how pentru ca și ei, la rândul lor să ofere tot ce au mai bun copiilor. Ne-am dorit un loc, în care toți copiii să fie acceptați, iubiți și apreciați, nu doar tolerați. Ne-am dorit un loc unde să putem oferi servicii de calitate într-un cadru optim.

        Am încercat să creem un loc în care animalele și oamenii să trăiască în armonie, să se bucure de liniște, de natură și de respect reciproc. Căutăm o colaborare cu partenerul nostru calul, astfel încât să devină nu doar co-terapeut ci și prieten pentru micuții care ne trec pragul. Dăm 100% la fiecare ședință de terapie, pentru ca după bucuria din acel moment să se vadă progrese. Mergem la cursuri și formări, încă din 2012 de când am început, pentru a personaliza fiecare intervenție terapeutică, pentru a găsi moduri de a ajuta cât mai bine și cât mai eficient fiecare copil… și facem totul cu zâmbetul pe buze și bucurie în suflet (nu fiindcă nu ar fi greu, ci pentru că suntem pasionați de munca noastră).

        De aproape 10 ani în care am ajutat sute de copii să se dezvolte psiho-motric, am oferit programe educative și de dezvoltare emoțională pentru mii de copii neurotipici,  munca noastră a fost recunoscută pe plan național și internațional. Premiul MOL Pentru sănătatea copiilor primit în 2019 încoronează 7 ani de finanțare continuă din partea Fundației Pentru Comunitate iar premiul obținut la Dublin de la Cofederația Europeană de Probațiune pentru programul de reintegrare socială prin dezvoltare emoțională cu ajutorul cailor este dovada că aceste animale nobile au un aport incontestabil în sănătatea fizică, psihică și emoțională a oamenilor.

       Din acest an ne deschidem porțile și pentru publicul larg, oferind sesiuni de mindfulness și meditație cu ajutorul cailor.  Mai multe informații găsiți pe www.horsemotion.ro sau pe paginile noastre:  https://www.facebook.com/HorsEmotion-Dresaj-Natural-162481917612144 și https://www.facebook.com/hipoterapie.timisoara .

Dr Breban Estella
• Medic primar
• Specialist terapie asistat de animale de companie
• Consilier dezvoltare personală
• Practicant dresaj natural metoda Parelli
• Fondator asociația “HorsEmotion” centru de Hipoterapie și dresaj natural cu rezultate recunoscute pe plan național și international