Cum să îți înțelegi copilul cu ajutorul Numerologiei?

Fiecare părinte dorește să își înțeleagă copilul, însă acest lucru nu este neapărat ușor, mai ales când sunt micuți, dar nu numai! Atât copilăria cât și adolescența sunt adevărate provocări pentru părinți. Numerologia este un instrument care te ajută să descoperi adevărata natură a omului. Ziua în care omul se naște este un cod ce poate fi citit și înțeles în profunzime. Numerologia se ocupă de latura calitativă a cifrelor, de energia ce o transmit. Pentru a descoperi adevăratul eu sau felul de a fi al copilului tău, necesită să înțelegi vibrația interioară a sa – aceasta este încifrată în ziua de naștere. Spre exemplu, un copil născut într-o zi de 21, a oricărei luni, este o vibrație interioară 3. Calculul este simplu – zilele până în 9 a oricărei luni ne relevă vibrația direct. Cei născuți începând cu data de 10, vibrația se descoperă adunând cele 2 cifre din care este compusă data. Exemple: 11 (1+1=2 – așadar vibrația interioară este 2), 16 (1+6 =7 – vibrația interioară fiind 7), 26 (2+6=8 – vibrația interioară), 29 (2+9 =11, 1+1 = 2 – vibrația interioară fiind 2),etc

 

Copil cu vibrația interioară 1 ( cei născuți în zilele de 1, 10, 19, 28  a oricărei luni)

                Copilul tău dorește să fie un soare, un inițiator, independent, care să se descurce de unul singur. Îi place să descopere lucruri total noi, ce nu au fost descoperite de ceilalți. Fire competitivă de fel, a fi pe primul loc este important pentru el. Încă de micuți, acești copii sunt energici, iuți ca focul de multe ori și cu o putere psihică bună. Dorește să își impună dorințele sale, să se facă cum vrea el, dar dacă nu reușește acest lucru, atunci apar frustrări și excese de furie. Cum să ne comportăm cu el? Oferă-le independență, lasă-l să se descurce pe cât posibil de unul singur, apreciază-l atunci când este original și dă dovadă de inventivitate. Uneori poate deveni egoist, așadar ar fi bine să îl ajuți să învețe lucrul în echipă și să dăruiască. Frica acestui copil este cea de a nu fi ignorat,dat deoparte și de a nu-și putea exprima ideile.

 

Copil cu vibrația interioară 2 ( cei născuți în zilele de 2, 11, 20, 29 a oricărei luni)

                Acest copil este unul foarte sensibil, care caută constant să aibă pe cineva în apropierea sa. Îi place să facă lucrurile împreună cu părinții, frații, alte persoane. Parteneriatul sau lucrul în doi este esențial pentru acesta. Frica de necunoscut, de singurătate, de schimbare și de a nu greși le veți regăsi la el – așadar, asigură-te ca discuți  despre aceste aspecte (indiferent de vârsta copilului – el va înțelege energia pe care o transmiți). Poți coopera ușor cu el, se adaptează destul de bine la tot felul de situații, mai ales dacă mediul în care se află este unul calm, liniștit din perpectivă emoțională. Emotiv de fel, are nevoie de sprijin, încurajări, spune-i ca poate să aibă încredere în propriile forțe. Poate face dependențe de anumite persoane sau anumite lucruri ( jucării, păturică, etc). Când crește și începe să vorbească, vei  fi luat prin învăluire de capacitatea oratorică și de impactul emoțional ce îl poate avea asupra ta ( are capacitatea de a influența emoțiile). Așadar fii răbdător cu el, înțelege nevoia de a discuta și de a fi în conexiune cu cineva, însă nu îl face dependent de tine!

 

Copil cu vibrația interioară 3 ( cei născuți în 3, 12, 21 și 30 a oricărei luni)

                Copilul tău iubește joaca și socializarea! O să îmi spui că toți copiii iubesc joaca…da, dar pentru aceștia este esențial să se regăsească în toate! Foarte curioși din fire, cu o capacitate bună de exprimare și autoexprimare, de a relaționa. Spirit mare de explorare, de cunoaștere, de a cerceta – să nu îți fie de mirare când va scoate/ desface tot ce prinde. Are nevoie de susținere pentru că îi place să fie creativ. Fricile care pot apărea sunt cele de restricții, de a se plictisi și de a nu avea acces la descoperirea lucrurilor. Astfel de copii pot strica lucruri prin casa, însă o fac din curiozitatea de a afla mecanismul de funcționare. Pentru a avea un copil echilibrat, dă-i voie să exploreze, să cunoască oameni – îl poți duce destul de devreme în colectivitate. Nevoia de independență se resimte și la acești copii, cu cât îi limitați cu atât vor deveni mai curajoși. Sunt iubitori de bucurie, de fericire, copii veseli din fire.

 

Copil cu vibrația interioară 4 ( cei născuți în zilele de 4, 13, 22, 31 a oricărei luni)

                Copilul dorește  să facă lucruri, să pună mâna, să materializeze, iubitor de siguranță și de concret, palpabil. Copilul tău are nevoie de pașii exacți pentru a face anumite lucruri, iar lipsa de cunoastere a acestor pași îi produce anxietate sau îl poate face să devină temperamental. Tind să fie ordonați sau să aibă nevoie de ordine, disciplină și proceduri. Îi place să construiască diverse lucruri – preferă chiar jocurile precum lego cu care să construiască diverse. Harnic și muncitor atunci când simte că rezultatele merită – se pornește mai greu, tinde să fie inert și să se implice acolo unde necesită perseverență. Tinde să se autolimiteze și să nu dorească să iasă din cadrele bine cunoscute. Cea mai mare frică este de schimbare majoră, de pierdere, de haos și de nesiguranță.

 

Copil cu vibrația 5 ( cei născuți în 5, 14, 23 a oricărei luni)

                Ai un copil nonconformist, pus tot timpul pe șotii și pe încălcarea cadrelor, regulilor. Uneori este un îngeraș, alteori un mic drăcușor :). Dorința cea mai mare a acestui copil este de a fi în centrul atenției, de a fi o vedetă pe scenă. Nu contează modul în care ajunge în centrul atenției! Dacă nu îți plac comportamentele copilului tău, atunci pune reflectoarele pe acele comportamente care sunt benefice atât pentru el cât și pentru cei din jur. Aprecierile, atenția, libertatea ce i-o oferi într-un mod constructiv ajută la echilibrarea lui (atenție la exagerările tale în acest sens). Dorește să încerce tot timpul ceva nou și se plictisește foarte repede – de multe ori începe multe activități și nu le duce la bun final. Ajută-l să finalizeze prin a-i arăta că acest aspect poate fi foarte interesant – fă ca activitatea să fie actractivă până la final! Îi plac plimbările și călătoriile,caută să progreseze și să își asume riscuri de tot felul.  Le este frică de limitări și de lipsa de descoperire a lumii ( nu îi închide în casă), frica de a pierde libertatea de mișcare și de exprimare. Nestatornic, impulsiv, uneori iresponsabil, instabil și deviant, acest copil are nevoie de acele contexte în care să crească și să descopere constant! Ajută-l să își folosească intuiția și imaginea de sine într-un mod benefic, altfel poate deveni factor provator și pentru cei din jurul său.

 

Copil cu vibrația interioară 6 ( cei născuți în 6, 15, 24 a oricărei luni)

                Copil sensibil, iubitor de frumos, de armonie și de familie. Este destabilizat atunci când apar conflicte în cadrul familiei dar și a grupurilor de prieteni, colegi. Îi place să protejeze, este senzitiv, pragmatic, responsabil cu cei din jurul său. Dacă în grupul din care face parte este haos, devine anxios, gelos, intorent, băgăreț. Grija față de ceilalți îi aduce bucurie și dorește să facă bine celor în nevoie și nu numai. Dorința sa de armonie și echilibru îl face să își asume responsabilități – nerealizarea acestor responsabilități îi crează stări de disconfort și de vinovăție. Tinde să împace pe cei din jurul, mai ales pe părinți  atunci când se ceartă și se consideră ca fiind vinovat de certurile dintre aceștia. Ajută-l să înțeleagă că nu tot ceea ce se întâmplă este din vina sa! Cea mai mare frică este lipsa de resurse și de a nu fi iubit. Tinde să fie teritorialist, așadar, atunci când dorești să îi modifici spațiul, să îi muți lucrurile sau pur și simplu să intri în spațiul său intim, anunță-l! Altfel sunt șanse ca acesta să dea dovadă de agresivitate.

 

Copil cu vibrația interioară 7 ( cei născuți în 7, 16, 25 a oricărei luni)

                Te întrebi de ce copilul tău tinde spre interiorizare, analiză, solitudine? Deoarece așteptările lui de la el sunt de a da dovadă de înțelepciune (fiecare copil are o înțelepciune în funcție de vârsta sa), profunzime, conexiune spirituală. Este un foarte bun observator, sensibil, detașat de lumea materială, uneori pare chiar cu capul în nori! Spiritul său analitic se poate transforma în critică la adresa sa și a celorlalți. Tinde spre perfecționism și parcă uneori nimic nu îl mulțumește. Dă-i timp și spațiu deoarece este introvertit și are nevoie de timp cu el însuși. Vrea să știe și să înțeleagă foarte multe aspecte, de multe ori din cadrul nevăzut – unele întrebări din partea lui îți vor părea SF. Filosof din fire, talentat, vizionar și meditativ,acest copil poate să pară foarte rece și arogant, cu toate că este capabil în sinea sa de emoții profunde. Își face prieteni greu, dar atunci când cineva devine prieten, tinde să rămână pe viață. Foarte selectiv și poate deveni stângaci atunci când necesită să se exprime în public. Frica acestui copil este de a  nu atinge standarde înalte sau de a greși în analizele și modul de gândire. Nu prea îi place să lucreze în echipe, preferând să fie pe cont propriu. Nu te lua de credințele și valorile sale, însă asigură-te că acestea sunt corespunzătoare cu lumea înconjurătoare.

 

Copil cu vibrația interioară 8 ( cei născuți în 8, 17, 26 a oricărei luni)

                Încă de mic acest copil este doritor de a fi parte din comunitate, de a-și asuma responsabilități, de a influența pe cei din jurul său. Ambițios din  fire, cu cât va înainte în vârstă, cu atât mai mult își va manifesta dorința de putere și statut. Se simte confortabil în lumea materială, unde să dețină controlul și să reușească. Mic afacerist cu cei din jurul său, necesită să îl ajuți să învețe compasiunea, conexiunea spirituală și intuiția. Pragmatic, doritor de a face legea și de a se impune în fața celorlalți. Atunci când luați decizii, pe cât posibil, implicați-l! Așa se va responsabiliza mai ușor și vei reuși să îl ai de partea ta. Chiar dacă este doar un copil, vei vedea că hainele, telefoanele, precum și alte obiecte vor deveni importante pentru el – mai ales dacă percepe de mic că acestea îi dau putere și statut. Învață-l că puterea vine din interior, nu doar din exterior! Alte calități: bun organizator, eficient, puternic, de încredere, loial, justițiar (atenție la rana de nedreptate pe care o poți provoca copilului!)

 

Copil cu vibrația interioară 9 ( cei născuți în 9, 18, 27  a oricărei luni)

                Un copil idealist, ce simte nevoia să transforme și să se transforme. Caută să ajute pe ceilalți, fiind altruist, talentat, cu dorință de a face bine lumii (spirit umanitar) .Vrea să salveze animăluțele, să ajute pe cei în nevoie, să ofere compasiune – tinde să se lase pe sine la final doar să fie bine pentru cei din jurul său. Poate să devină dramatic, pesimist și să vadă doar latura tristă a lucrurilor. Capacitate de sacrificiu și de a se dedica celorlalți. Inteligent din fire, caută să transforme orice într-un lucru nou. Nu le plac constrângerile, simt nevoia de libertate în gândire și acțiune. Uneori se simt neînțeleși de cei din jurul lor, fiind văzuți ciudați sau diferiți. Caută diplomele și diverse premii prin care să li se ateste finalizarea unui proiect, ciclu, idee, etc. Ajută-l să învețe să spună nu, să se pună și pe primul loc. Ajutorul oferit celorlalți este binevenit atunci când acesta este solicitat cu adevărat!

 

Numerolog Alexandra Mihărtescu