Prognoza anului 2022 – partea a doua. Taronumerologie și simbolistică

Semnificații 20, 22/0 și 6 în Taronumerologie

Arcanul 0 – Nebunul este prima din cele douăzeci și două de arcane, dar este nenumerotat sau este marcat cu 0. Simbolizează începuturile, inclusiv în paradigma „un sfârșit e un nou început”. El reprezintă dorința de schimbare, un drum nou, necunoscut, a cărui destinație poate fi succesul, dar poate fi și eșecul. Reprezintă, în egală măsură, tranziția.

Nebunul reprezintă punctul dintre puncte, puterea momentului prezent. Este clovnul, bufonul, măscăriciul, jokerul. Face totul imprevizibil și surprinzător. Fără să-i pese de consecințele propriilor acțiuni. Arată că toate posibilitățile pornesc de la nimic și se extind la infinit.

Totul este nou, așa încât Nebunul nu știe încotro să se îndrepte și nici cum o să reacționeze. Rătăceşte ca vântul dintr-o parte în alta. Călătoria Nebunului e încă doar un vis, o posibilitate. Absorbit de visele sale himerice, el nu vede marginea prăpastiei în care este pe cale să se prăbuşească.  Alegerea înclină spre tot ce este uluitor și extravagant. Este liber de cadre, de interdicții și de limitări. Netradiționalist, Nebunul nu agreează și nu intră în legături de supunere, deține foarte multe interese, vrea să fie peste tot și să încerce. Acționează fără să gândească, iar acțiunile prostești îl urmăresc. Îl caracterizează lipsa responsabilității, refuzul de a avea sarcini.

Anul, văzut din perspectiva acestui arcan, poate aduce mărire, dar și decădere, câștig, dar și pierdere, totul construit pe risc (nebunesc).

În polaritate „+”, Arcanul Nebunul vorbește despre entuziasm, idealism, inocență, călătoria către cunoaștere fundamentată pe înțelepciune, libertate, spontaneitate, simplitate, inovație, noutate, deschidere față de posibilități, căutare (-a împlinirii unui vis), călătorie, deschidere spre viață.

În polaritate „-”, semnificațiile cărții fiind: neseriozitate, iluzii, delăsare, nepăsare, grabă, instabilitate psihică și emoțională, răzvrătire (împotriva oricăror tipuri de norme: spirituale, sociale), aruncare cu capul înainte, fără a calcula consecințele, lipsa direcției, rătăcire, lipsa rațiunii, incapacitate de a recunoaște propriile greșeli, haos, lipsa pragmatismului, entuziasm exacerbat, nesăbuință, impertinență, încăpățânare, vanitate, tendințe autodistructive, orbirea cauzată de ignoranță, probleme cu prestigiul social, insecuritate sexuală, nebunie, supraevaluare.

Nebunul, care reprezintă aventura, curiozitatea, dorința de a experimenta, motiv pentru care nu merge pe un drum anume, după o hartă, urmează să se elibereze de trecut, să nege valorile care îl compun și să plece în lunga călătorie a fundamentării noilor sale valori. O decizie ce poate include și revolta împotriva ordinii sociale, totodată.

Alegerile sunt făcute după bunul plac, fără a consulta în prealabil pe cineva și fără a cere vreun sfat. Sunt neargumentate logic și rațional și se hrănesc din impulsul momentului, astfel că rezultatele pot friza nebunia.

Nebunul indică un loc ce se află dincolo de autoritatea lingvistică, un loc unde toate contradicțiile sunt unificate, un loc al deșertăciunii, un loc unde cunoașterea devine ignoranță sau acolo unde evenimentele trecute sunt uitate și nu ne rămâne decât prezentul.

Arcanul 0/22 este oscilant și ia forma oricărui alt arcan din jur. Spre deosebire de anul 2020, când Nebunul a potențat Arcanul II, Marea Preoteasă, manifestată în același plan orizontal, lumesc, terestru, în cazul anului 2022, toate caracteristicile Arcanului Nebunul potențează, indiferent de polaritate, Arcanul XX, Judecata (descrisă mai jos), manifestată în plan vertical, în raport cu Cerurile.

Dacă Judecata (Arcanul XX) va fi una favorabilă, atunci el, Nebunul, va fi adus în fața Divinității, Principiul Suprem, pentru a contempla imaginea perfecțiunii, ființa supremă, Universul – Lumea (Arcanul XXI).

Citește mai departe aici