Ce se va intampla in decursul celor 8 luni?
- MODULUL DE DEZVOLTARE PERSONALA SI CREATIE
- MODULUL DE EDUCATIE FINANCIARA
- MODULUL DE NUTRITIE SI STIL DE VIATA SANATOS
- MODULUL DE BUNE MANIERE
Detalii organizatorice
Perioada desfasurare curs: din 20.10.2018 – 25.05.2019
Atelierele se desfasoara saptamanal, la alegere, in cursul saptamanii sau sambata!Pentru atelierele din cursul saptamanii ,datele se vor stabili de comun acord cu parintii!
Structura curs de detaliata pe saptamani (sambete):
- OCTOMBRIE: 20,27
- NOIEMBRIE : 10, 17, 24 (27.10- 04.11 vacanta)
- DECEMBRIE: 1, 8, 15 (21.12- 13.01.2019 vacanta de Craciun)
- IANUARIE : 19, 26
- FEBRUARIE: 2, 16,23
- MARTIE: 2, 9, 16, 23, 30
- APRILIE: 6, 13, 20 (20.04- 05.05 vacanta de Paste)
- MAI: 11, 18, 25
Tehnicile folosite in cadrul cursului sunt:
- desen
- pictura
- quilling
- modelaj in lut
- povesti metaforice
- jocuri de rol
- teatru de umbre/ papusi/scenete
- joc, joc…mult joc
Grupe de varsta copii:
7 – 9 ani
10 – 12 ani
Află mai mult!
ATELIERE INTERACTIVE DE DEZVOLTARE PERSONALA SI CREATIE PENTRU COPIIEZVOLTAARE PERSONALE
” ASA SUNT EU……..SUNT FERICIT!”
Plini de voie buna si bucurie va asteptam la un nou proiect dedicat copiilor cu varste intre 7 si 12 ani.Proiectul este structurat pe mai multe module ce vor avea teme distincte ce acopera subiecte de interes in dezvoltarea personala, sociala, emotionala, creativa, financiara si stil de viata sanatos.
Durata atelier: 2 ore/ saptamanal
Costuri: 50 lei/ atelier/ 2 ore sau pret integral /modul/ 650 lei/ 200 lei/150 lei in functie de modul la care ne aflam.
Pentru plata integrala a modului se ofera 10% reducere iar fratii se bucura de o super oferta , unul plateste pret intreg, al doilea doar jumatate.
Detalii structura curs:
· Intreg cursul este structurat pe 4 module interactive:
DEZVOLTARE PERSONALA SI CREATIE//
EDUCATIE FINANCIARA/NUTRITIE/BUNE MANIERE
· Dupa finalizarea fiecarui modul desfasuram intalnirea de feedback cu toti parintii , pentru imbunatatirea comunicarii cu copilul, consolidarea cunostintelor acumulate pe parcursul fiecarui modul dar si aplicarea lor acasa, in familie:70 lei/familie/2 ore
· o intalnire de final( individuala) cu parintii 45 min/ GRATUIT
Descriere module!
1. MODULUL DE DEZVOLTARE PERSONALA SI CREATIE
Activitati propuse propuse:
· Cine sunt eu…ca un joc
· Acceptare si integrare/coeziunea grupului
· Curcubeul emotiilor
· Eu, tu si lumea mea
· Dezvoltarea empatiei si jocuri de cunoastere
· Comunicare si creatie
· Pictura
· Quilling
· Teatru de umbre/teatru de papusi/scenete
· Povesti metaforice
· Modelaj in lut
Atelierele de teatru, poveste si pictura conduc copiii in lumea artei si a jocului creativ, ajutandu-i sa-si dezvolte abilitati personale prin miscare scenica, actorie, improvizatie, creatie, imaginatie si talent.Creativitatea este un proces de invatare in care copiii au posibilitatea sa isi descopere pasiunile, sa ia decizii si sa se exprime liber.Activitatile recreative pentru copii au scopul de a ajuta copiii sa se relaxeze pentru a avea energia necesara unei bune dezvoltarii psihice.
Copiii vor invata cum sa faca fata diferitelor situatii de viata cu care se confrunta,sa se apropie unii de altii si sa traiasca stari afective placute, sa-si modeleze atitudinile prin dobandirea de comportamente adecvate si sa-si constientizeze resursele personale pentru a-si imbunatati relatiile cu ceilalti dar si sa recunoasca emotiile in ei si in ceilalti, sa si le exprime si sa le gestioneze in mod corect.
2. MODULUL DE EDUCATIE FINANCIARA
Teme propuse:
· cum se castiga banii
· care este istoria banilor
· diferenta dintre nevoi si dorinte
· cum se cheltuie banii in mod responsabil
· crearea unui buget
Copiii vor invata sa aprecieze valoarea banilor, sa cunoasca de unde provin acestia si cum se gestioneaza, precum si modalitatile prin care se pot castiga banii. O atitudine corecta , formata din copilarie, fata de practici precum economisirea banilor, cheltuirea banilor dar si diferentierea justa intre nevoi si dorinte conduc la formarea unui stil de viata responsabil si intelept, care il pot transforma pe copilul de azi in tanarul de succes de maine.
3. MODULUL DE NUTRITIE SI STIL DE VIATA SANATOS
Teme propuse:
· de ce este important sa mancam sanatos?
· Importanta legumelor si fructelor
· universul culorilor in farfurie
· deserturi sanatoase si concursuri de gatit
Deoarece in copilarie se descopera gusturile si preferintele si se pun bazele alimentatiei de mai tarziu, este important sa-i invatam pe copii foarte devreme sa faca alegeri sanatoase.Nutritia si activitatea fizica trebuie sa reprezinte elementul central in cresterea si dezvoltarea copilului.Ofera-i copilului tau posibilitatea de a invata sa faca alegeri alimentare sanatoase , motivate si pe intelesul sau!
4.MODULUL DE BUNE MANIERE
Teme propuse:
· conversatia/stim sa vorbim?
· cuvinte magice ”multumesc” si ”te rog”
· cum ma comport in societate?
· cadourile/cum le primim si cum le oferim?
· comportamentul meu la masa
Bunele maniere ii vor oferi copilului tau instrumentele de care are nevoie in viata.Regulile de buna purtare sunt esentiale in dezvolatrea unui copil pentru a se integra si remarca in societate.Eticheta se bazeaza pe respectul pentru noi insine si pentru cei din jurul nostru, acestea invatandu-l pe copil sa-i trateze pe ceilalti cu intelegere si bunate si nu in ultimul rand sa tina cont de emotiile si sentimentele acestora.
Informatii si detalii curs la :
Tel. 0742483333 sau office@alexaevent.ro
Facilitatori: psih.Oana POPA coordonator grup
tehnician nutritie Gabriela COMANICI
specialist comunicare si banking Ela DIMITRUC
DE CE ATELIERE INTERACTIVE PENTRU COPII?
Dragi parinti,
Va invitam in cadrul atelierelor interactive pentru copii intr-un cadru prietenos si relaxant sa identificam impreuna nevoile firesti de cunoastere si dezvoltare emotionala, sociala, antreprenoriala si creativa.
Grupul de dezvoltare personala este o intalnire cu ceilalti , o activitate creativa unde copiii se simt in siguranta, acceptati si valorizati pentru ceea ce sunt.Ei se vor apropia unii de altii, vor trai stari afective placute si vor avea sentimentul unitatii cu copii de varsta lor; vor afla cum pot face fata diferitelor situatii de viata cu care se confrunta, isi vor constientiza resursele personale, capacitatile, isi vor recunoaste emotiile lor dar si ale celorlalti, vor invata sa si le exprime dar si sa le gestioneze in mod adecvat.
In lucrul cu copiii, tehnicile folosite precum desenul, pictura, metafora terapeutica,jocul de rol, basmul si activitatile distractive ii vor ajuta sa-si creioneze dorintele, nevoile si lucrurile care sunt suparatoare pentru ei, deblocandu –le prin exprimarea sentimentelor si emotiilor pe care la traiesc.
Este foarte important pentru noi ca parinti sa ajutam copiii sa-si dezvolte calitati precum increderea in sine, comunicarea, curiozitatea, creativitatea, constiinciozitatea, perseverenta si capacitatea de adaptare.Toate acestea dezvoltandu-se inca din copilarie vor deveni un mod de viata pentru viitorul adult.Un copil fericit este un copil cu o stima de sine crescuta, curios,creativ ce va deveni un adult flexibil in gandire, puternic in confruntarea cu stresorii si provocarile vietii, perseverent in atingerea obiectivelor, capabil sa relationeze eficient si responsabil.
Indruma- l sa-si urmeze visele!
Atentie!La aceste ateliere incurajam voia buna,jocul, originalitatea,talentul, curiozitatea fara limite, parerile sincere si hohotele de ras.
Va astept cu drag,
Psih. Oana Popa
Informaţii suplimentare la:
0742483333 sau office@alexaevent.ro