Compatibilitatea în numerologie

Numerologia ne ajută să descoperim vibrația fiecărei cifre, și bineînțeles, cunoscând calitatea cifrelor, putem analiza și o potrivire sau compatibilitate a acestora. În rândurile ce urmează, voi surprinde calitățile cifrelor  ca și compatibilitate. Bineînțeles că pot exista cifre a căror vibrație este oarecum în contradicție sau diferită, însă într-o relație contează și comunicarea, deschiderea și gradul de implicare a fiecăruia. Așadar, pot exista relații ce par compatibile din punct de vedere numerologic, și cu toate acestea să eșueze…la fel cum pot exista relații ce au vibrații numerologice total diferite și cu toate acestea să fie împreună ani și ani! Să nu uităm că o relație presupune mult mai multe. Informațiile din acest articol vă pot ajuta în înțelegerea atât personală cât și a partenerilor.

Pentru a descoperi cifra care o comparați este necesar să aveți în vedere ziua și luna de naștere a partenerilor. Așadar, pentru a exemplifica: 20.2 = 2+2 =4, un alt exemplu 29.11= 2+9+1+1 = 13 =4. Adunarea se face până se reduce la o singură cifră!

 • 1 și 1 – această cifra este a liderului, a conducătorului și al omului independent. Așadar, ambii parteneri își vor dori să conducă, sunt încăpățânați și pot deveni foarte egoiști. Necesită stabilite foarte clar regulile relației lor, stabilite foarte bine sarcinile fiecăruia și cine este șeful fiecărei sarcini. Nu este imposibilă relația dar necesită unele compromisuri.
 • 1 și 2 – ideal ar fi ca cifra impară să fie a lui, iar cea pară să fie a ei. 1 va trebui să fie atent la sentimentele lui 2, iar acesta din urmă trebuie să îi ofere independență și înțelegere. Dacă 1 își dorește să fie singur în toate și să facă totul pe cont propriu, 2 dorește un partener și un colaborator în toate. Dacă comunicarea lipsește, în timp 2-ul poate suferi deoarece emoțiile și trăirile sunt foarte importante pentru el.
 • 1 și 3 – ambele cifre au energetică masculină și activă. Dacă la început se pot înțelege foarte bine, pe parcurs este posibil ca 3-ul să fie deranjat de egoismul și individualitatea lui 1. Dacă relația nu devine una de prietenie și de împărtășire, cei doi pot sfârși prin a se întrece în diverse acțiuni și afirmații.
 • 1 și 4 – legătura dintre cei doi poate și foarte profitabilă în mediul profesional, 1 are un ritm alert, pe când 4 are un ritm mai lent, urmărește stabilitatea și confortul căminului. În cazul cuplului, 1 este posibil să își dorească să acționeze, să iasă din zona de confort, pe când 4 iubește căldura confortului și a stabilității. Atâta timp cât 1 îi oferă siguranță lui 4 și acesta din urmă îi oferă locul de lider și îi respectă individualitatea, relația poate funcționa.
 • 1 și 5 – două cifre de foc, două cifre active – altfel spus, totul se trăiește intens și cu năbădăi. Focul arde puternic la început, însă în timp se mai poate domoli, chiar se poate stinge. Atâta timp cât există interes din partea celor 2, noutăți, activități, focul este întreținut. De asemenea, dorința de libertate a lui 5 poate fi mult mai mare, însă încrederea este de bază în relația celor doi.
 • 1 și 6 – relația dintre cei doi depinde în mare parte de cel cu cifra 6 deoarece acesta simte toate trăirile, dorințele partenerului. Dacă 6 este femeia, atunci relația poate fi de o durată lungă și frumoasă. Chiar dacă 1 va căuta independența, 6 îl va aduce tot timpul în echilibru și îi va oferi armonia de care acesta are nevoie
 • 1 și 7 – cifre mentale, raționale, cei doi pot forma o prietenie de lungă durată. Mai mult, înțelepciunea lui 7 îl poate face pe 1 să acționeze și astfel să facă o echipă bună. Împărțirea responsabilităților este recomandată și eficientă – poate duce la o viață frumoasă în doi.
 • 1 și 8 – ambele cifre își doresc să urce material și social, dar cu precădere 8. Aceștia se pot completa foarte ușor și se pot susține în toate domeniile, în special cele sociale. Important este să crească deodată, pentru a nu se produce ruptura.
 • 1 și 9 – îmbinarea materialului cu spiritualul îi duce pe cei doi către o relație împlinită, armonioasă și de lungă durată. 9 îl conține pe 1 și va ști cum să împletească înțelegerea, altruismul și latura materială.
 • 2 și 2 – ambele sunt cifre emoționale, doritoare de colaborare, comunicare și dependente. Această dependență îi face de obicei să găsească o a treia persoană de care să depindă – părinți, copii, etc. Poate fi un cuplu destul de pasiv, dornic de dragoste dar de mai puțină acțiune. Tendința lui 2 de a acumula frici, îi poate face pe amândoi anxioși și temători. Dar dacă emoțiile sunt pozitive, au capacitatea de a transmite acest lucru unul altuia!
 • 2 și 3 – dorința lui 3 de a fi în centrul atenției, de a anima și de a fi în societate, îl poate face pe 2 să se simtă neglijat. Dacă se păstrează un echilibru clar între intim, social și profesional, lucrurile pot funcționa timp îndelungat.
 • 2 și 4 – dorința de iubire a lui 2 este satisfăcută de 4 care este loial și devotat. Mai mult, 4 se va simți în siguranță și stabil în preajma unui 2.
 • 2 și 5 – dorința de dependență a lui 2 nu este plăcută lui 5 căruia îi place libertatea în totalitate. Nu dorește să depindă nimeni de el dar nici el de alții. Acest lucru îi poate oferi lui 2 foarte multă suferință și instabilitate emoțională.
 • 2 și 6 – una dintre cele mai bune uniuni. Dacă aleg să se mute împreună, greu vor mai rupe legătura, mai ales dacă sentimentele de iubire și prietenie sunt prezente. 2 oferă energie și dragostea, iar 6 oferă sexualitate și armonie.
 • 2 și 7 – individualismul și dorința de singurătate a lui 7 îl face pe 2 să se simtă trist și singur, cu atât mai mult cât unui 7 îi va fi foarte greu să își deschidă sufletul. Însă dacă 2 reușește să îl facă prieten pe 7, atunci relația poate fi îndelungată, însă va fi mai mult prietenie decât dragoste.
 • 2 și 8 – o relație bună între cei doi, mai ales că 8-ului îi place să dețină puterea și controlul, iar 2-ul nu are nimic împotrivă!
 • 2 și 9 – o relație mai mult de prietenie, amândoi pot fi foarte ușor de rănit, au viziuni, atitudini și emoții diferite.
 • 3 și 3 – se înțeleg bine atâta timp cât ambii oferă libertate unul celuilalt. Ar trebui să fie ușor dacă nu apare gelozia pe succesul celuilalt!
 • 3 și 4 – unul își dorește libertate și independență iar celălalt își dorește stabilitate, temelii solide! Însă timpul le poate rezolva și pot conviețui fără probleme.
 • 3 și 5 – distracțiile sunt baza! Ambii sunt foarte activ social, tot timpul în mișcare, iubesc călătoriile, noutatea și progresul! Ce îi poate despărți este latura de interese intelectuale și grupuri sociale foarte diferite.
 • 3 și 6 – o uniune veșnică – dacă cei doi ajung să se iubească, armonia lui 6 și dorința lui 3 de a aduce fericire fac ca acest cuplu să fie foarte împliniți!
 • 3 și 7 – ambele cifre sunt intelectuale și se pot înțelege foarte bine în acest sens..însă dacă intră în competiție unul cu celălalt, poate să iasă scântei și legătura să se rupă definitiv. Ambii sunt destul de reci în ceea ce privește latura sentimentală
 • 3 și 8 – direcții destul de diferite, mai ales pe plan sentimental. Cu toate că 8 poate da dovada de responsabilitate iar 3 de creativitate, acestea nu se întâlnesc și în latura afectivă. Necesită muncă pentru a ajunge la o uniune
 • 3 și 9 – combinație bună – unul vine cu sufletul iar celălalt vine cu sufletul. 3-ul se regăsește în 9 iar 9 îl conține pe 3!
 • 4 și 4 – ambii își doresc stabilitate și siguranță, însă în timp totul poate deveni monoton – un pic de creativitate și libertate nu ar strica. Ambii sunt tenaci și încăpăținați – va necesita să găsească un echilibru în acest sens
 • 4 și 5 – cei doi le va fi foarte greu să fie împreună, dacă nu chiar imposibil! 5-ul iubește libertatea pe când 4 va dori stabilitatea și va încerca să îl bage pe 5 în pătrățel, să îl limiteze din toate punctele de vedere.
 • 4 și 6 – Fericire, stabilitate, armonie și iubire! Copii sunt baza acestui cuplu care va dăinui până la final!
 • 4 și 7 – lipsa de pasiunii, iubirii arzătoare poate face această relație rece, rațională și destul de distantă. Primul care va ceda este 4!
 • 4 și 8 – pot găsi ușor limbaj comun, 8 îi poate aduce lui 4 stabilitatea materială și nu numai. Însă ambii au nevoie să lucreze la stabilitatea afectivă. Limitarea lui 4 îl poate face pe 8 să preia mai mult din responsabilitate.
 • 4 și 9 – dacă se plac la început, atunci pot conviețui, însă dacă prima impresie nu este una plăcută, cu greu va mai fi schimbată, cu atât mai mult să se unească pe viață
 • 5 și 5 – un cuplu cu libertate maximă. Și cu toate acestea se respectă și nu se înșeală…de ce? Un motiv poate fi faptul că se cunosc pe sine foarte bine și respectarea libertății îi face să fie neinteresați de alți parteneri…
 • 5 și 6 – nu este o relație ușoră. 6 dorește liniște, armonie, pe când 5-ul iubește distracția, gălăgia – poate merge relația, însă nu se știe cât
 • 5 și 7 – această relație are la bază interesul. Dacă acesta este unul comun, atunci lucrurile pot merge și obiectivele pot fi atinse. E o împletire între interesele materiale cu cele spirituale.
 • 5 și 8 – unul iubește libertatea iar celălalt puterea, și amândoi urăsc dependența de ceilalți. O relație ce poate funcționa daca cele menționate sunt respectate
 • 5 și 9 – pot obține libertate pe toate planurile atâta timp cât știu ce își pun obiective clare și bine definite
 • 6 și 6 – ambii foarte creativi, buni pedagogi, învățători și împământeniți. Necesită să nu uite de latura emoțională. Se pot înțelege foarte bine pe latura sexuală, instinctuală
 • 6 și 7 – unul dorește armonia, iar celălat iubește singurătatea și spațiul lui individual – orice este posibil și imprevizibil în această relație. Unul este ancorat în material, altul în spiritual – de ei depinde găsirea unei căi comune
 • 6 și 8 – pentru ambii contează latura materială. Dacă aceasta este prezentă, atunci iubirea, stabilitatea și responsabilitatea îi definește.
 • 6 și 9 – ambii sunt sceptici, au nevoie de a li se demonstra dragostea, de multe ori prin diverse cadouri sau acțiuni bine definite.
 • 7 și 7 – două firi singuratice…stau mult timp separați unul de altul, pot dormi în paturi diferite, fiecare cu activitățile lui. Pot fi buni prieteni, însă doar atunci când ambii doresc să iasă din singurătatea lui..
 • 7 și 8 -nu e recomandat ca cei doi să fie împreună – unul iubește socialul, grupul, familia, poziția socială, iar celălalt este opusul!
 • 7 și 9 – pot părea doi ciudați, ambii iubesc spiritualul, nu pun accent pe material. 9 tinde să fie mai darnic și umanitar decât 7, însă se pot completa reciproc
 • 8 și 8 – o relație foarte interesantă, ambii dornici de putere..de orice fel. Pot fi în competiție unul cu altul din dorința de a arăta cine deține mai multă putere. Sentimentele lor sunt fie de iubire maximă, fie de ură acerbă
 • 8 și 9 – se înțeleg bine în sfera profesională – unul iubește poziția ce o deține, iar celălalt tinde să fie mental, dar altruist, filantrop
 • 9 și 9 – doi intelectuali  ce comunică doar la acest nivel, mental, și mai puțin la nivel emoțional spre deloc – însă e posibil ca ei să nu fie deranjați de acest lucru!

Acest articol este unul informativ. Pentru o analiză completă vă recomandăm o consultație numerologică în cadrul căreia se ia în calcul întregul tablou numerologic.

Alexandra Condur, numerolog, psiholog, formator