Bine v-am regăsit 🙂

Tot gândindu-mă și observând oamenii din jurul meu, mi-a venit o întrebare care poate multe gânduri a străbătut…De ce să fim mai buni..sau poate chiar De ce să fim buni?

În aglomerația fiecărei zile și în nebunia vremurilor noastre, mulți uită să fie ei, să fie oameni și cu atât mai puțin să fie buni. Și când spun să fie buni, nu mă refer doar cu cei din jurul lor – NU! Să fie mai buni cu ei înșiși. Dacă vor găsi bunătate pentru ei, o vor găsi și pentru ceilalți.

Nu poți să recunoști o stare dacă nu o ai în tine, dacă nu știi cum se manifestă. Vă invit să fiți mai buni, mai înțelegători, mai răbdători cu VOI! Știu că este important serviciul, banii, familia, copiii, și exemplele pot continua, însă toate acestea vor fi bine dacă tu ești bine. O vorbă spunea Pentru a ajuta pe ceilalți, ajută-te mai întâi pe tine! La Fontaine spunea Când te ajuţi tu însuţi, te ajută şi cerul. Și totuși alegem să ne pedepsim, să uităm de noi, să lăsăm viața să ne trăiască, cum spune Anatol Basarab, și nu să o trăim noi pe ea!

Revenind la întrebarea De ce să fim mai buni? Pentru că suntem oameni, pentru că iubirea și omenia ne definesc, pentru că bucuria de a trăi ne definește, pentru că a dărui un zâmbet celorlalți poate schimba destine, pentru că Dumnezeu este bun cu noi și pentru că MERITĂM!

” A te iubi pe tine însuți este o aventura minunată; este ca și cum ai învăța să zbori. Cum ar fi dacă toți am avea puterea de a zbura atunci când inima o cere?” (Louise Hay)

Tu de ce crezi că merită să fim mai buni? Aștept cu drag răspunsul tău 🙂