Curs autorizat Brasov “Lucrator prin arte combinate” 2-4 decembrie

Arta este acum necesar tuturor!

Curs autorizat “LUCRĂTOR PRIN ARTE COMBINATE”!
Cod N.C./COR 532903(Cod Registrul National al Calificarilor Profesionale din Romania).

Brasov: 2-3-4 Dec. (Vineri, Sambata, Duminica).
Vineri: intre orele 18:00 – 21:00
Sambata, Duminica: intre orele 10:00 – 18:00
Examen ANC: 4 Dec., Duminica.
COST PROMOTIONAL: 700 lei, valabil pana in 25 noiembrie.Ulterior pretul va fi de 900 lei!
Pentru rezervarea locului se plateste un avans de 250 lei, restul achitandu-se in prima zi de curs!

Conditii minime de participare:
Pentru obtinerea certificatului si, implicit, a autorizarii, este necesara absolvirea studiilor medii, cu dovada de absolvire a minim 10 clase
Detalii la organizator:Alexandra Condur – 0742.483.333

Important!
Cursul este autorizat de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari A.N.C. (cunoscuta anterior sub denumirea de C.N.F.P.A. – Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor).

La finalul cursului, in urma examinarii A.N.C. (C.N.F.P.A.), se elibereaza un Certificat de absolvire pentru ocupatia de“LUCRĂTOR PRIN ARTE COMBINATE”, insotit de un Supliment descriptiv pentru competente. Certificatele sunt recunoscute de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, conform Ordonantei Guvernului Romaniei nr. 129/2000.

Pentru recunosterea internationala a certificatelor A.N.C. (C.N.F.P.A), eliberate dupa finalizarea cursului este necesara apostilarea (tari semnatare ale Conventiei de la Haga) sau supralegalizarea (tari nesemnatare ale Conventiei de la Haga).
De ce este nevoie de autorizare?
Acest curs iti asigura instruirea si cadrul legal care iti va permite sa practici ocupatia de “LUCRĂTOR PRIN ARTE COMBINATE”!
“LUCRĂTOR PRIN ARTE COMBINATE”este o ocupaţie prin care se oferă servicii de stimulare/ dezvoltare prin mişcare şi artă (muzică, teatru, desen, colaj, etc.) promovând şi respectând drepturile beneficiarului, oferindu-i valoare ca individ şi ajutându-l să capete încredere în sine.
Conceput într-o manieră foarte practică, cursantul va intra în contact cu diferite forme ale artei (muzică, dans, pictură, desen, teatru şi joc, etc.) şi va învaţa direct o varietate mare de jocuri şi activităţi pe care mai apoi să le poată adapta la locul de muncă şi în terapia pe care o defăşoară cu diferiţi beneficiari

Adresabilitate:
• Daca esti Consilier pentru dezvoltare personalasi vrei sa-ti dezvolti instrumentele si metodele de lucru;
• Daca esti Terapeut sau lucrezi cu oamenii în domeniul dezvoltarii personale si vrei sa functionezi într-un cadru autorizat;
• Daca esti Absolvent al cursurilor NLP (Programare Neuro Lingvistica) si doresti sa profesezi;
• Daca esti Profesor, Invatator, Trainer sau Educator si vrei sa-ti modernizezi tehnicile de comunicare cu elevii, studentii sau cursantii si doresti sa-ti dezvolti un cabinet privat de consiliere;
• Daca esti Parinte si vrei sa-ti ajuti copilul in dezvoltarea lui armonioasa;
De asemenea, acest curs se adreseaza persoanelor care doresc dezvoltare personala darsi spirituala.

Ocupatia actuala nu-ti mai aduce bucurie si satisfactii?
Iti doresti o directie noua in viata profesionala?
Iti place sa-ti asculti prietenii si sa interactionezi cu oamenii?
Ai gasit solutia! Acest curs iti ofera posibilitatea de a face o transformare in cariera cat si in viata ta personala.
Metoda de lucru asigura o invatare bazata pe practica (aproximativ 80% din timp), dar si o experienta de dezvoltare personala pe care cu siguranta nu o veti uita.
Competente dobandite:
Dupa absolvirea acestui curs, participantii vor dobandi urmatoarele competente profesionale, in conformitate cu Standardul Ocupational privind ocupatia de “LUCRĂTOR PRIN ARTE COMBINATE”:
I. Competenţe fundamentale:
• Comunicarea interpersonală
• Efectuarea lucrului în echipă
• Dezvoltarea profesională proprie
II. Competenţe generale pe domeniul de activitate:
• Planificarea activităților specifice
• Urmărirea respectării drepturilor și intereselor clientului
III. Competenţe specifice ocupaţiei:
• Monitorizarea evoluției clientului
• Pregătirea sesiunilor de lucru
• Stimularea / dezvoltarea prin mișcare
• Stimularea / dezvoltarea prin artă vizuală
• Stimularea / dezvoltarea prin muzică
• Stimularea / dezvoltarea prin teatru și joc

In acest sens sunt folosite tehnici de corporalitate, tehnici proiective si tehnici de rol, ce includ pictura, modelajul, colajul, muzica, jocurile si miscarea creativa, basmele si povestirile metaforice, teatrul si dramatizarea, etc., in vederea dezvoltarii unei inteligente multiple. Obiectivul urmarit fiind stimularea si dezvoltarea unitara a tuturor laturilor, astfel incat sa se evite decalajele de dezvoltare sau blocarea dezvoltarii pe un anumit palier, ceea ce ar genera dezechilibre pe toate celelalte paliere, incetinind astfel procesul de dezvoltare a copilului sau adultului.

Beneficii curs! Impactul pozitiv asupra:
• dezvoltării abilităţilor de exprimare verbalǎ şi nonverbalǎ a dorinţelor, sentimentelor, trǎirilor;
• creşterii încrederii în propria persoană şi asupra creşterii nivelului stimei de sine;
• depăşirii blocajelor emoţionale;
• îmbunătăţirii abilităţilor de autocunoaştere şi autoacceptare;
• dezvoltării unor valori morale;
• dezvoltării tuturor proceselor cognitive;
• dezvoltării imaginaţiei şi creativitǎţii;
• eliberării de tensiuni, stres, frustrǎri şi sentimente negative;
• dezvoltării abilităţilor sociale;
• facilitării achiziţiilor şcolare;
• dezvoltării abilităţilor de învăţare

Durata cursului:
Programul are o durata de 48 de ore, fiind organizat in doua sectiuni:
• Sectiunea teoretica, în cadrul careia vor fi prezentate si discutate aspectele de baza ale acestei profesii,
• Sectiunea practica, in cadrul careia cursantii vor face aplicatii si le vor transpune în practica.
Agenda cursului:
Metode, tehnici, concepte și descoperiri științifice, într-un cadru al artelor combinate (dans, muzică, literatură, proză, teatru) care-ți vor permite să-ți accesezi resursele interioare, potențialul infinit și să te ghidezi pe calea menirii tale.

Modelajul:
Este o modalitate de exprimare tactilkinestezicǎ în care mâinile intră în contact direct cu lutul, plastilina sau pasta ceramică şi, prin diverse acţiuni de manipulare, materialul folosit primeşte anumite forme.
Terapia prin teatruSe ocupă de aplicarea tehnicilor şi proceselor specifice teatrului în terapia grupurilor de persoane cu nevoi speciale. Teatrul este o tehnicǎ de eliberare a tensiunilor, dar şi de clarificare a stǎrii celui care dǎ viaţǎ unui anumit personaj.
Art-terapia vizual-plastică. Este o activitate care utilizează metode non-verbale, bazate pe creaţia plastică (desen, pictură, sculptură, modelaj, colaj), având valenţe psiho-terapeutice..

Terapia prin dans.Dansul este o modalitate de exprimare a trǎirilor şi, deci, un mod de abordare terapeuticǎ a persoanelor cu dizabilitǎţi. Este o modalitate de comunicare cu copilul/adultul care-l face pe acesta sǎ se simtǎ în siguranţǎ, diminuându-i starea de anxietate şi nesiguranţă. Este un procedeu prin care îl ajutǎm sǎ-şi cunoascǎ mai bine corpul, sǎ îşi expunǎ sentimentele şi sǎ se elibereze emoţional. Terapia prin dans porneşte de la ideea în care corpul este reprezentarea sinelui, iar modul în care persoana îşi utilizeazǎ corpul în repaus şi mişcare este expresia lumii sale interioare.
Terapia prin muzică.Mulţi autori s-au confruntat cu dificultăţi în a găsi o definiţie cât mai completă şi clară a acestei forme de terapie. Meloterapia înseamnă folosirea specializată a muzicii în slujba persoanelor cu nevoi speciale (mintale, fizice), pentru abilitare, reabilitare sau educaţie specială; scopul este de a ajuta indivizii în atingerea şi menţinerea unor abilităţi înalte de funcţionare (Bunt, 1994).
Forme de meloterapie.
Existǎ douǎ forme de terapie prin muzicǎ:
• forma activǎ, denumitǎ de unii autori şi directǎ, constǎ în diverse activitǎţi muzicale desfǎşurate de beneficiarii înşişi, muzica instrumentalǎ sau vocalǎ;
• forma receptivǎ sau indirectǎ, în care beneficiarii audiazǎ muzica; în acest caz, pasivitatea beneficiarilor nu este totalǎ, întrucât activitatea de recepţie solicitǎ prin ea însǎşi, un anumit grad de participare. Din punctul de vedere al numǎrului de subiecţi implicaţi, meloterapia poate fi individualǎ sau de grup.
Evaluare:
Evaluarea consta in doua probe:

Proba teoretica – reprezinta evaluarea cunostintelor teoretice dobandite pe parcursul cursului, in prezenta unei comisii mixte formata din reprezentanti A.N.C. si reprezentanti Psi Focus Center.

Proba practica – reprezinta evaluarea competentelor practice dobandite pe parcursul cursului, in prezenta unei comisii mixte formata din reprezentanti A.N.C. si reprezentanti Psi Focus Center.

Certificatele si diploma de participare vor fi ridicate de catre fiecare participant, de la sediul Psi Focus Center, in termenul comunicat de organizator.
Conditii de participare:
Documente necesare la înscriere:
• Copie CI/BI,
• Copie act de studiu (obligatoriu absolvirea a minim 10 clase),
• Copie certificat de casatorie (dupa caz),
• Copie certificate de divort (pentru doamne),
• Adeverinta medicala (de la medical de familie – apt pentru consiliere),
• Cerere de inscriere (se completeaza in momentul depunerii actelor).
Documentele pot fi scanate si trimise pe email sau pot fi aduse in prima zi de inscriere.
IMPORTANT !!!
• La sfarsitul acestui curs, in urma examinarii ANC, se elibereaza Certificat de absolvire pentru ocupatia LUCRATOR IN ARTE COMBINATE, insotit de Supliment descriptiv pentru competente.
• In cazul absolvirii cursului pe module, se elibereaza Certificat de absolvire pentru ocupatia LUCRATOR IN ARTE COMBINATE cu titulatura modulului absolvit.
• Certificatele se elibereaza in conformitate cu OG 129/2000 republicata, in baza autorizatiei emise de ANC(CNFPA).
Costul oricarui curs de formare, autorizat ANC, se poate deduce din impozitul pe profit / venit conform art 34 din OG 129/2000, republicata, care prevede ca “societatile comerciale, companiile, societatile nationale, unitatile cooperatiste, regiile autonome si alte institutii pot efectua cheltuieli pentru formarea profesionala a salariatilor, cheltuieli care se deduc, dupa caz, din impozitul pe profit sau din impozitul pe venit.
Nota buna!

Persoanele care vor sa-si imbunatateasca abilitatile de comunicare, de ascultare asertiva, de persuasiune, de analiza si sinteza a problemelor, capacitatea de a se adapta diverselor tipologii de cursanti sau clienti, sau persoanele interesate de schimbarea job-ului sau largirea ariei de competente, se pot inscrie la urmatoarele cursuri sau workshop-uri:

Curs autorizat „Consilier pentru dezvoltare personala”;
Curs autorizat „Formator”;
Atelierul practic “Gestionare emotii. Tehnici si metode.”