Omul și Universul

Omul și Universul

În rândurile ce urmează voi surprinde o părere proprie cu privire la legătura noastră cu Universul – informațiile regăsite mai jos având la bază acumularea informațiilor și dezvoltarea proprie. Cu aceste idei puteți fi de acord sau nu – scopul articolul fiind acela de a împărtăși experiența cumulată și dorința de a vă motiva să investiți în propria dezvoltare și cunoaștere!
De multe ori ne întrebăm de unde venim , încotro ne îndreptăm și bineînțeles, care este sensul nostru în acest Univers. Întrebările sunt multe, însă din păcate, de multe ori răspunsurile sunt puține.
Sunt puține pentru unii, sau pentru cei ce aleg să trăiască în necunoaștere și ignoranță. De ce aleg să facă acest lucru? Motivele sunt diverse, însă eu consider că la baza lor stă lenea sau lipsa de dorință, de motivație.
Pentru cei ce aleg calea cunoașterii și ajung să o bătătorească, în cele din urmă, misterele Universului li se relevă. Calea poate fi lungă însă merită!
Numerologia mi-a arătat că Universul este unul matematic, exact, care știe ce vrea și odată cunoscut, poate fi foarte ușor folosit de către om. Cum poți face acest lucru? Cum poți cunoaște Universul? Foarte simplu – prin autocunoaștere! Cu cât te vei cunoaște pe tine mai mult, cu atât vei cunoaște lumea. Poate pentru unii dintre voi sună utopic, însă sunt sigură că o parte din cei ce citesc acest articol îmi dau dreptate. De ce? Universul și puterea sa este măreață și complexă. Însă ceea ce mulți nu văd este asemănarea dintre om și univers – ambele fiind la fel de complexe și cu similarități profunde. Cele 2 entități au fost create pentru a trăi în armonie și se completează una pe cealaltă în diverse forme.
O analiză mai profundă ne arată că anticii au văzut legătura și asemănarea izbitoare cu Universul sau Cosmosul – tocmai de aceea oamenii au fost numiți de către aceștia microcosmos. De asemenea, ei numeau omul ca fiind inima Cosmosului, acesta din urmă fiind ca un corp extins al celui dintâi.
Pe parcursul anilor am descoperit cu surprinde că dorințele pot deveni realitate și paradoxul este că de multe ori rezultatele erau aproape exacte cu cele dorite. Lucram și lucrez cu propria persoană în ceea ce privește autocunoașterea și propria dezvoltare. Până acum, din experiența mea pot spune că Universul mi-a fost atât prieten cât și dușman – rol ce a fost o consecință a acțiunilor și gândurilor mele.
Universul nu este nimic mai mult decât oglindirea propriilor gânduri, dorințe, acțiuni, etc. De noi ține cum anume dorim să păstrăm legătura cu acesta – o ordine în gânduri și acțiuni atrage după sine de cele mai multe ori o ordine în viață (o vorbă des întâlnită “De parcă Planetele s-au aliniat”, oamenii considerând întâmplările ca fiind coincidențe și nu consecințe ale acțiunilor sau inacțiunilor).
O legătură a noastră cu Universul se face și prin chakre. Aici în primul rând necesită să clarifică înțelesul dat acestui termen. Chakra (derivat din sancrită cakraṃ चक्रं ([ˈtʃəkrə̃]), pronunțată [ˈtʃəkrə] în limba hindusă; Pali: ॰हक्क chakka, Chineză: 轮, Tibetană: འཁོར་ལོ་; khorlo) este un cuvânt din limba sanscrită care se traduce prin roată sau cerc. Chakra este un concept filosofic care se referă la vârtejuri în formă de cerc care, conform medicinei indiene tradiționale, ar exista în corpul uman (Wikipedia)
A crede că suntem doar parte materială este ca și cum am crede că există doar zi sau doar noapte. Motorul nostru este energia ce ne străbate corpul, fiind concentrată în chakre – acestea din urma având rolul ei. Însă pe tema chakrelor vom dezvolta un articol viitor. Ideea principală este aceea că energia există, ea nu este negativă sau pozitivă! Polarizarea pe care noi o dăm acesteia o face să fie bună sau rea. De noi ține modul în care o administrăm și o folosim de-a lungul unei ore, unei zile, unei luni…a unei vieți. De asemenea, de noi ține dacă Universul ne va oferi ce ne dorim sau opusul. Un mic secret în ceea ce privește legătura sau comunicarea noastră cu Cosmosul – acesta nu lucrează cu rugăminții! Spre exemplu, atunci când ceri ceva ce nu ai, precum sănătate, bani, abundență, etc. Universul înregistrează lipsa a ceea ce ceri! Formularea corectă aduce cu sine împlinirea tuturor dorințelor.